Nyhet

BMW med nytt og spennende kontrollsystem for biler

Støtte for «gestures» skal vises frem på CES neste uke.

Datateknologien gjør stadig nye fremskritt på bilfronten. Den tyske bilgiganten BMW har nå kunngjort et nytt konsept for styring av datasystemet i biler, som ser ut til å kunne bli smått revolusjonerende.

Den nye teknologien heter «AirTouch» og skal vises frem på teknologimessen CES i januar. Som navnet antyder dreier det seg om en teknologi som lar føreren kommunisere med datasystemet kun ved å utføre bevegelser i løse luften.

Sensorer på dashbordet

Teknologien fungerer i korte trekk ved at sensorer fanger opp håndbevegelsene til føreren i tre dimensjoner. Sensorene er installert i dashbordet og registrerer bevegelser i området mellom bakspeilet og midtkonsollen i bilen.

Ved å utføre bevegelseskommandoene aktiveres en spesialdesignet og ekstra stor «panoramaskjerm» på dashbordet. Etter å ha foretatt et valg bekrefter man dette ved å trykke på en knapp på rattet. Denne knappen skal være lett tilgjengelig for tommelen og lyser opp når et menyvalg er tilgjengelig.

Skal være enkelt og «intelligent»

Ifølge BMW skal hele prosessen kunne gjennomføres med kun et fåtall trinn, slik at man kan konsentrere seg om selve kjøringen mens man foretar valg. I den forbindelse skal systemet være «intelligent», ved at man for eksempel automatisk får opp de mest aktuelle kontaktene når man aktiverer telefonfunksjonen.

Systemet skal være i stand til å forutsi hvilke valg og handlinger som til enhver tid følger, og viser disse til føreren på forhånd for å gjøre prosessen mest mulig effektiv.

Det er ennå uvisst akkurat når vi får se det nye systemet i bilene. AirTouch skal altså vises frem på CES-messen, som avholdes fra 6. til 9. januar, så da vil vi antakelig få vite mer om hvordan det hele fungerer og når det eventuelt kommer forbrukerne til gode.

Samtidig skjer det saker og ting innen selvkjørende biler: Nå skal Ford og Google trolig samarbeide »

(Via Engadget)

Les også
Google skal trolig samarbeide med bilgiganten Ford om selvkjørende biler
Les også
– Apple stjal ingeniørene våre
annonse