Til hovedinnhold

Disse mobilene lader raskest

Nettsted har målt tiden det tar å lade noen av de viktigste modellene.

Illustrasjon: Amobil.no, Kilder: Shutterstock.com, Produsentene

Det er ikke bare batteritid som er viktig med en ny mobiltelefon. Siden smarttelefoner må lades støtt og stadig, er også tiden det tar å fylle batteriet en faktor. Nå har nettstedet phonearena.com funnet ut hvilke telefoner som lader raskest.

På listen er det én telefon som troner i ensom majestet. Den kinesiske toppmodellen Oppo Find7a har et relativt voksent batteri på 2800 mAh, og bruker bare 82 minutter på å lade det fra flatt til fullt. Grunnen er en ekstremt kraftig lader, på hele 4,5 ampere. Ladere vi ser her til lands befinner seg som regel mellom 1 og 2 ampere.

LG G3 vinneren her til lands?

De andre to telefonene som okkuperer pallplasseringer er utgaven av Oppo Find 7 med QHD-skjerm, og LGs G Pro 2. Ingen av modellene markedsføres her til lands. Det gjør derimot LG G3, som lander på en svært respektabel fjerdeplass i testen, med to timer fra flatt til fullt batteri. Hadde testen tatt utgangspunkt i det norske markedet, ville altså LG G3 mest sannsynlig vunnet.

Også Samsungs Galaxy S5 er topp 10-listen, og lander på sjetteplass, med en ladetid på litt over to timer.

Huaweis toppmodell, Ascend P7, kaprer tiendeplassen. Den tar det rett i underkant av tre timer å lade opp. Listen er ellers befolket av telefoner som enten ikke selges her til lands, eller er såpass spesielle at de neppe blir allemannseie.
Se hele listen hos phonearena.com

Nettstedet tar utgangspunkt i målinger de gjør under testene sine, og vi regner dermed med at HTC One (M8), Sony Xperia Z2 og Apples iPhone 5S er å finne et sted rett under modellene i topplisten.

Viktig å ta vare på laderen som hører til

Selv om medfølgende ladere ofte kan lade telefoner ganske fort, er det verdt å få med seg at det er forskjell på både USB-ladere og kablene som følger med telefonene. Svært mange telefoner har funksjoner for hurtiglading som utløses når man bruker originalt, eller matchende, utstyr.

Bommer du helt på både kabel og lader, kan ladingen gå i sneglefart også med den kraftigste laderen du klarer å oppdrive. Selv om du kanskje har en skuffe full av gamle ladere, er det altså lurt å ta godt vare på laderen som hører til akkurat den telefonen du bruker til daglig.

Batteritid handler også om å ta smarte valg når du bruker mobiltelefonen.
Les guiden: Slik får du maks ut av batteriet på Android-mobilen (Ekstra)

(Kilde: phonearena.com)

annonse