Tek.no

Nyhet

Slik blir den neste Apple TV-fjernkontrollen

Lar deg styre med sveip i stedet for knappetrykk.

6 Mai 2015 12:02

I nesten ti år har Apple laget små fjernkontroller, og i løpet av alle de årene har det egentlig bare skjedd to ting: Den hvite plasten har blitt byttet ut med aluminium, og de seks originale knappene har blitt til syv.

Til sommeren er det imidlertid større endringer på vei, skal vi tro de ferskeste ryktene. New York Times melder nemlig at en ny Apple TV vil dukke opp til sommeren, med en helt ny fjernkontroll som bare har to fysiske knapper.

Berøringsfelt i stedet for knapper

Ifølge en av New York Times' kilder vil den nye fjernkontrollen være litt tykkere enn dagens modell, og bruke en berøringsflate i stedet for de fire navigasjonsknappene som finnes i dag. Berøringsfeltet skal kunne brukes for å navigere seg rundt i menyene, som angivelig også skal få en skikkelig overhaling.

Sonys Google TV-fjernkontroll mot Apples fjernkontroll. Foto: Sony/Apple

Apple er angivelig veldig stolte av fjernkontrollen sin, skriver New York Times. Når Apple lærer opp nye ansatte i selskapet, drar de frem fjernkontrollen som et prakteksempel på minimalisme og enkelhet, og sammenligner den med Google TV-fjernkontrollen, som har 78 knapper.

«Apple-fjernkontrollen blir brukt for å vise hvordan selskapets produktdesignere tok utgangspunkt i en idé, og diskuterte seg imellom til de bare satt igjen med det de trengte for at enheten skulle være så enkel som mulig å forstå», skriver New York Times.

Vises trolig frem i juni

Det er ventet at Apple vil vise frem en ny Apple TV under utviklerkonferansen WWDC, som går av stabelen i juni. I tillegg til å modernisere fjernkontrollen, er det også ventet at grensesnittet vil få en skikkelig overhaling.

Ryktene vil også ha det til at Apple TV vil få en egen applikasjonsbutikk, slik at du kan laste ned og installere apper direkte via TV-boksen.

Vi krysser fingrene for noe som dette:
Sjekk ut det griselekre Apple TV-konseptet »

(Kilde: New York Times)

Les også
Det tok sin tid, men Apple oppgraderer snart Remote-appen for å støtte nye Apple TV
annonse

Les også