Tek.no

Nyhet

Denne smarte taklampen gjør mye mer enn å bare lyse

Sonys nye «Multifunctional Light» er fullstappet med teknologi.

Sony/YouTube
15 Jan 2016 14:30
annonse

Smarte hjem er i vinden som aldri før, og i den forbindelse lanseres det hyppig nye, «intelligente» varianter av ellers kjedelige husholdningsgjenstander. Nå har Sony dratt sløret av en ganske så imponerende lampe. Det melder blant andre Slashgear.

Den nye smartlampen bærer det talende navnet «Multifunctional Light», og vises frem på selskapets japanske hjemmeside.

En haug med funksjoner

Som andre smarte gjenstander kan lampen kobles til telefonen eller andre enheter via Wi-Fi, slik at man blant annet kan programmere inn når lyset skal slukkes på og av, i tillegg til å justere farger og lysstyrke.

Denne funksjonaliteten er for så vidt ikke unik, men Sonys modell huser også et lass andre egenskaper. Multifunctional Light byr blant annet på innebygget bevegelsessensor, sensorer for temperatur og fuktighet, minnekort, infrarød kontroll, mikrofon og høyttaler.

annonse

All denne teknologien gjør lampen til en slags smart «alt-i-ett»-dings som både kan fungere som alarmsystem, termostatkontroll, samt til å ta opp og spille av beskjeder og kommunisere mellom rom via mikrofonen og høyttaleren. Musikk kan også spilles av.

Kun Japan i første omgang

Den kan også brukes til å kontrollere andre typer objekter som måtte være tilkoblet Wi-Fi-nettet. For eksempel kan lampen automatisk skru på smart-TV-en idet du entrer rommet, eller skru på luftkondisjoneringen.

Smartlampen skal lanseres i Japan i løpet av første halvår i år, og det er ennå uvisst om det vil bli sluppet utenfor det japanske markedet. Om produktet skulle gjøre det bra på hjemmebane er det imidlertid nærliggende å anta at de vil teste ut konseptet på andre kontinenter.

Produktsiden er som sagt kun på japansk, men Sony har snekret sammen en kort reklamevideo som gir et lite innblikk i hvordan den fungerer. Videoen ser du under.

Her er annen smart nyhet: Svensker har laget verdens første smarte snusboks »

Les også
Da Google-ingeniøren ikke fant et smart-speil i butikken, lagde han sitt eget
Les også
Snusboksen som kan redde folkehelsen i Skandinavia søker finansiering på nettet
annonse