Tek.no

Nyhet

Dette skal være verdens tynneste Windows-nettbrett

Toshiba kaller det nye produktet sitt for en «digital notatblokk».

Toshiba
Eigil Knudsen
15 Okt 2015 19:28

I den harde konkurransen på teknologimarkedet gjelder det å fornye seg selv, og i en fersk pressemelding har japanske Toshiba nå dratt sløret av et nytt produkt de selv mener er unikt. Produktet heter «dynaPad» og beskrives av selskapet som en «digital notatblokk».

DynaPad er 12-tommers nettbrett med en oppløsning på 1920 x 1280 piksler. Grunnen til at Toshiba velger å kalle det en notatblokk er at produktet skal være designet for å gjenskape den naturlige følelsen av å skrive på en vanlig notatblokk av papir.

Skal være verdens tynneste

I dette henseende kommer nettbrettet med en relativt avansert digital penn av typen TruPen, som skal by på trykkfølsomhet med solide 2048 nivåer og høy presisjon når det gjelder posisjonering. Dette skal gjøre det enklere for brukeren å benytte en naturlig skrivestil på nettbrettet.

Toshiba DynaPad. Foto: Toshiba

En annen faktor som skal gjøre nettbrettet behagelig å skrive på er at det er svært tynt og lett, faktisk det aller spinkleste og letteste Windows-nettbrettet på markedet i denne størrelsen, ifølge Toshiba selv. Tykkelsen ligger på 6,9 millimeter, og vekten er på 569 gram.

Produktet kommer ellers med et lass av Toshibas egen programvare for å både ta notater og samle, organisere og dele dem med andre. Håndflateavvisning, som gjør at du kan hvile hånden på skjermen uten å klusse til notatene, er også på plass.

Kommer tidlig neste år

Videre er skjermen behandlet med spesielle belegg for å minske både fingeravtrykk og refleksjoner, og for øvrig kan du feste på et tastatur ved hjelp av magneter om du har lyst til å bruke det som en bærbar PC.

Når det gjelder øvrige, tekniske spesifikasjoner har blant andre The Verge fått med seg at nettbrettet skilter med en Intel Atom-prosessor på 1,44 GHz og 4 GB minne. DynaPad skal bli tilgjengelig i Europa i løpet av første kvartal neste år, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Toshiba lanserte også nylig en heftig nettbrett-PC:
Den har 4K-skjerm og mye krutt »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå forsvinner Toshiba fra det europeiske PC-markedet
Les også
Lamina T-1010B: En av de billigste bærbare vi har vært borti
Les også
Dette skal være det ultimate underholdnings-nettbrettet
Les også
Denne nettbrett-PC-en har 4K-skjerm
Les også
Acer lanserer stilig nettbrett for spillere
annonse

Les også