Til hovedinnhold

Kickstarter har blitt hacket

Anbefaler brukerne å bytte passord snarest.

Shutterstock

Det store folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har spilt en viktig rolle i realiseringen av mange teknologiske oppfinnelser, hvorav VR-brillene Oculus Rift kanskje er det mest spennende i nyere tid.

Som en følge av dette har nettstedet etter hvert tiltrukket seg mange brukere, og nå viser det seg at nettstedet også har blitt et hackermål. Kickstarter selv melder nemlig nå at uvedkommende har brutt seg inn hos nettstedet.

Stjal brukerinformasjon

Datainnbruddet skal ha skjedd onsdag forrige uke og gikk ut på at hackere skaffet seg tilgang til et antall brukerkontoer hos nettstedet.

Hackerne skal ha klart å hente ut brukernavn, e-postadresser, telefonnummer og krypterte passord, men Kickstarter forsikrer at ingen kredittkortinformasjon har gått tapt.

Det er visstnok bare to brukerkontoer som er bekreftet å ha blitt rammet av hackerangrepet, men som et sikkerhetstiltak anbefaler Kickstarter sterkt alle brukere å lage et nytt passord for nettsiden, og eventuelt andre nettsider hvor du benytter det samme passordet.

Har forbedret systemene

Kickstarter har ikke sagt noe om hvordan innbruddet skjedde, men sier at sikkerhetshullet ble lukket straks etter at hackingen ble oppdaget.

Nettstedet sier at de ser meget alvorlig på saken og at de siden onsdag har forbedret sikkerhetssystemene sine kraftig, noe de vil fortsette å gjøre i tiden fremover. De skal også ha involvert politiet for å forhindre at noe lignende skjer igjen.

Det skjer mye spennende på Kickstarter: Nå kan du styre papirfly fra mobiltelefonen din!

(Kilde: Kickstarter, via The Verge)

annonse