Til hovedinnhold

iPhonen med brenselcelle i varte i én uke før den måtte lades

Aldri mer tomt batteri på kvelden?

Ifixit
Niklas Plikk

Den største ulempen med stadig smartere mobiler og bedre skjermer, er at batteritiden tilsynelatende blir dårligere og dårligere. Bruker du mobilen din mye varer den neppe hele dagen, og du er nødt til å gå rundt med en nødlader i lomma.

Nå har det britiske selskapet Intelligent Energy klart å lage en liten hydrogen-brenselcelle, som skal kunne erstatte mobilbatterier. I sin første test byttet de ut batteriet i en iPhone 6. Det ga Apple-telefonen en levetid på sju dager, før brenselcellen var tømt, skriver The Telegraph.

Utrolig liten

Dette er ikke første gang vi har hørt om brenselceller som forbrenner hydrogen, men tidligere har de ikke vært så små som dette. Og det er nettopp størrelsen Intelligent Energy fokuserer på:

- Vi har klart å lage en brenselcelle som er så tynn at den passer inn i allerede eksisterende mobiler, uten at vi må gjøre noen endringer. Dette er et stort steg fordi det gjør overgangen til en ny teknologi langt mer komfortabel, hevder sjefen for Intelligent Energy, Henri Winand.

Du kan få bedre batteritid allerede nå:
Slik får du bedre batteritid på din gamle iPhone »

Kan lades

Brenselcellen kan fylles på igjen via en spesialtilpasset hodetelefoninngang på undersiden av telefonen. I framtiden, hvis denne teknologien skulle ta av, ser selskapet for seg at det vil være en åpning på undersiden av telefonen hvor du kan skli inn brenselcellen.

Ifølge The Telegraph jobber Intelligent Energy sammen med Apple om prototypen av brenselcellen, og det er nettopp derfor de valgte å prøve den ut på en iPhone 6. Ingen av selskapene vil imidlertid kommentere om et samarbeid.

Mark Lawson Statham, økonomisjefen i selskapet, sier imidlertid til The Telegraph at de håper på en lansering snart.

- For oss kan lanseringen være om et par år, men det handler egentlig om hvor rask partneren vår vil sette igang produksjonen og komme igang.

Vi har testet brenselcellen Nectar tidligere:
Denne brenselcellen kan lade iPhonen din full 14 ganger »

(Kilde: The Telegrah)

annonse