Nyhet

Denne rimelige kameradronen er beregnet på nybegynnere

DJi senker terskelen med ny modell.

Kameradroner begynner å bli ganske populære blant fotografer, men fremdeles er det nok en del som av ulike årsaker kvier seg for å ta steget ut i dronefotograferingens forunderlige verden. Nå vil en hovedaktørene på dronemarkedet senke inngangsterskelen med en ny, rimelig modell.

I en fersk pressemelding drar nemlig DJI sløret av sin nye kameradrone «Phantom 3 Standard», som retter seg spesifikt mot dem som ikke har mye erfaring med droner fra før.

Intelligent flysystem

Som navnet antyder er det altså snakk om en billigere versjon av de eksisterende modellene Phantom 3 Professional og Phantom 3 Advanced. Den byr på litt mindre sofistikert teknologi, men beholder samtidig flere av de samme funksjonene som gjør den enkel å fly.

Den medfølgende fjernkontrollen, med plass til mobiltelefon. Foto: DJI

Den nye kameradronen byr på et «intelligent» flysystem som blant annet kan brukes til å få dronen til å automatisk følge etter deg, og du kan også tegne opp «ruter» som dronen automatisk vil følge mens brukeren kan kontrollere kameraet.

Den kommer også med en funksjon som setter dronen i stand til å fly i sirkel rundt et bestemt motiv og automatisk sørge for å hele tiden holde motivet i sentrert i bildet. Dronen har ellers et GPS-basert stabiliseringssystem og en GPS-baserte funksjon som gjør at du kan bringe dronen tilbake til startpunktet kun ved å trykke på en knapp.

Koster 800 dollar

Kameraet tar stillbilder med 12 megapikslers oppløsning. Video tas opp i maksimalt 2,7K-oppløsning, det vil si 2704 x 1520 piksler, og 30 bilder per sekund. Skal du opp i 60 bilder per sekund må du nøye deg med en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Batteriet skal holde til en flytid på 25 minutter. Som med de andre Phantom-dronene følger det med en egen mobilapp som lar deg strømme video direkte til mobilen, og bruke mobilen til å kontrollere kameraets innstillinger. Ifølge DJI skal fjernkontrollen også være oppgradert og enda enklere å bruke enn før.

Phantom 3 Standard er på DJIs egen produktside oppgitt med en pris på 800 dollar, og har nå dukket opp i norske nettbutikker med en pris på i underkant av 9000 kroner. Under kan du se en presentasjonsvideo av den nye kameradronen.

Her er en kameradrone som befinner seg i den andre enden av spekteret: Dette er trolig en av de mest kostbare kameradronene i verden »

Les også
– Endelig dukker også de snille drone-historiene opp
Les også
Med denne skal DJI gjøre dronene til «tenkende» roboter
Les også
Snart kan 4K-kameradronene bare koste noen få tusenlapper
Les også
Denne håndholdte kamerariggen gir deg fjellstabil video i 4K
Les også
Undervannsdrone har blitt en braksuksess på Kickstarter
Les også
Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner
Les også
Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente
Les også
Denne dronen lar deg filme under vann
Les også
Ny kameradrone filmer i 4K-oppløsning
Les også
Denne skal gjøre dronefotografering enkelt for alle mobilbrukere
Les også
Her er den første «hybrid-kameradronen»
annonse