Tek.no

Nyhet

Xbox-utvidelsen fra helvete?

Hver gang du blir skadet, suger maskinen blodet ditt.

Brand & Grotesque
Torstein Norum Bugge
4 Des 2014 11:30

Utviklere prøver hele tiden å gjøre lage spillene sine så virkelighetsnære som mulig, men da i form av bedre grafikk, mer levende detaljer og VR-briller. Nå prøver imidlertid et helt nytt konsept seg på Kickstarter, en utvidelse som ifølge Extremetech overgår det meste vi har sett.

Utvidelsen har fått navnet Blood Sport, og suger blod intravenøst fra armen din hver gang du blir skadet i spillet.

Vibrasjon styrer blodsugingen

Konseptet er såpass enkelt og skremmende som det høres ut som. Skaperne bak den nokså spesielle oppfinnelsen koblet opp en liten Arduino-brikke til en Xbox-håndkontroll, som deretter ledet signaler videre til en blodpumpe. Fra blodpumpen koblet de så en intravenøs slange til armen på en spillinteressert kar og satte igang spillmaskinen.

Slik så det ut da brikken ble koblet på.Foto: Brand & Grotesque

Men hva utløser egentlig blodsugingen? Jo, at du blir skadet virtuelt i spillet. Nærmere bestemt hver gang kontrolleren vibrerer, noe som jo er nokså ofte i de fleste spill – dersom dette er skrudd på.

Dermed vil du høyst sannsynlig ha mistet en anseelig mengde blod etter en runde Call of Duty eller et par drap eller ran i Grand Theft Auto. Det er jo forsåvidt godt mulig at det kan være interessant for enkelte å se rent fysisk hvor skadet de ble i spillet, men allikevel gjenstår det store spørsmålet: hvorfor i all verden vil noen lage noe sånt?

Skal hjelpe blodbankene

Se så gøy man kan ha det... Helt til systemet begynner å tappe deg for blod. Foto: Brand & Grotesque

Svaret er mer nobelt enn man skulle tro: de vil hjelpe blodbankene med å samle inn blod. Skaperne skriver selv på Kickstarter-siden – som for øvrig er stengt ned av Kickstarter av ukjente grunner – at de planlegger å avholde «bloddonasjons-turneringer», der e-sport-utøvere kan gjøre noe for en god sak samtidig som de spiller. Ved å gi blod.

Ifølge Extremetech er imidlertid det store spørsmålet om dette er så uskyldig som det høres ut som, eller om det er det første steget på veien mot dødsturneringer der spillere faktisk dør.

Uansett: sjekk ut promovideoen for prosjektet under:

Teknologi og biologi er ikke så langt fra hverandre:
Denne dingsen finner blodårene dine »

(Kilde: Extremetech)

annonse

Les også