Nyhet

Nå kan du prøve nyeste versjon av Opera

Slipper beta-utgave med flere lure oppdateringer.

Opera slapp i dag en beta-versjon av Opera 12, under kallenavnet Wahoo. Den nye versjonen byr på en rekke forbedringer, og en håndfull nye funksjoner brukere kan leke seg med.

Raskere, smartere

Opera 12 skal være både raskere og smartere enn forgjengeren sin. Ved å optimalisere nettleseren for netverkets SSL-koder samt ved bruk av smartere fane-lasting, har Opera gjort nettleseren både raskere ved oppstart og lukking.

De har også valgt å kjøre tilleggsprogrammer som en separat prosess på datamaskinen din.

– Tilleggsprogrammer (plug-ins) er ofte en kilde for ustabilitet i en nettleser, så vi valgte å gi dem en egen prosess. På denne måten, hvis et tilleggsprogram krasjer, vil ikke hele nettleseren krasje i samme slengen, skriver Opera i en pressemelding.

Gjør nettleseren personlig

Temaer har også blitt en viktig den av Opera 12, og er svært lett å sette opp. Dette kjenner vi igjen fra flere andre nettlesere, og nå vil tydeligvis også Opera la brukerne velge hvordan nettleseren skal se ut. Hva med et blått kakemonster som bakgrunnsbilde, for eksempel?

Opera oppfordrer også kreative sjeler til å prøve å lage sine egne temaer. Dette kan du lese mer om på tema-sidene til Opera.

Nettleseren spør om tillatelse til å bruke kameraet ditt før det starter.

Opera 12 vil også ha støtte for en helt ny API, kalt getUserMedia. Denne API-en blir brukt av webapplikasjoner for å få tilgang til maskinvaren din, som for eksempel et innebygd kamera i en bærbar datamaskin. Hvis du laster ned og installerer Opera 12 kan du prøve ut et par demo-applikasjoner som benytter seg av den nye API-en:

For ytterligere informasjon og nedlastingslenke kan du ta turen innom Opera 12s nettside, og lese om enda flere nye funksjoner i den nye nettleseren.

Les også
Dette er Norges «ukjente» superselskap
Les også
Dette er Norges «ukjente» superselskap
Les også
Dette er nyhetene i Opera 12
Les også
– Facebook-mobilen kommer
Les også
– Facebook vil kjøpe Opera
Les også
Firefox 12 er offisielt lansert
Les også
10 nettleserfunksjoner vi digger
Les også
Hvilken nettleser er raskest?
Les også
Opera Mini for Android: Surf raskere og billigere
annonse