Tek.no

Nyhet

Sjekk ut de nye iPhone-appene

Disse appene har dukket opp i App Store på sensommeren.

Vegard Haugen
25 Aug 2012 09:00

Sommer'n er på hell, og når vi nå nærmer oss kjøligere høstkvelder kan det være greit med et påfyll av nye apper til iPhone-en din. I august har det naturligvis dukket opp mye nytt i App Store, og i denne artikkelen omtaler vi noen av appene vi mener skiller seg ut på en eller annen måte. De beste får også plass på den stadig voksende listen over de essensielle iPhone-appene.

Appene som ikke har fått tre stjerner på logoen sin av oss kan fortsatt være interessante for deg, men vi har ikke vurdert disse som generelle nok eller så spesielle at de utmerker seg.

Les også: Prøv en rykende fersk iPhone-app (juli) og Her er månedens iPhone-apper (juni/mai)

Har du en Android-mobil? Les Android-apper for enhver smak (august) eller lista over essensielle apper til Android-plattformen.

Jack Lumber

Dette spillet handler om Jack Lumber skal hevne drapet på sin bestemor, som døde da et tre falt over henne. Det betyr at Jack får det for seg at han må hogge ned hele skogen – "Fruit Ninja"-style. Kutt trestokkene riktig vei, og ikke treff skogsdyrene.

Hjelp tømmerhoggeren med å hevne sin bestemors død i Jack Lumber (14 kroner)

Tripl

Med Tripl kan du se hvor alle Facebook-vennene dine skal på ferie - eller hvor de har vært. Se bilder og statuser, servert i et veldig pent app-grensesnitt. Tjenesten kan synkroniseres med Foursquare, Instagram og Tripit. Den store ulempen er at du ikke har andre muligheter til å logge inn enn via Facebook-kontoen din og dermed må du gi skremmende mange tilganger til Tripl.

Opplev dine venners ferier via Tripl (gratis)

Sing! (Karaoke)

"Sing! Join the global karaoke party!" lar deg synge med til tilsynelatende kjente låter som "Boyfriend" av Justin Bieber, og høre hvordan andre brukere synger den. Appen er nok primært myntet på 14-åringer, og husk at det kan bli kosbart når hver sang koster 7 kroner. Grensesnittet i appen er det imidlertid ingenting å si på.

Syng av full hals med Sing! (gratis - men krever kjøp av hver sang)

Well

Lag lister om hva som helst og få forslag fra andre Well-brukere. En kreativ måte å utarbeide eller oppnå målene dine. Krever registrering via enten Twitter eller Facebook, men publiserer ingenting uten at du aktivt samtykker til det. Nyttig, annerledes og morsom app.

Tenk kreativt med Well (gratis)

Flock

Det finnes mange måter å dele mobilbilder på, men med Flock blir det om mulig endag enklere. Her synkroniseres alle bilder som tas av venner i samme område i et felles album nesten automatisk; Du velger selv hvilke bilder du vil dele med vennene.

Bli flokkfotograf på kompistur med Flock (gratis)

Partly Cloudy

For værgale nordmenn må jo Partly Cloudy være midt i blinken. Her får du værmeldingen presentert på en spennende og oversiktlig måte, med mye nyttig info. Værdataene leveres av Norsk Meteorologisk Institutt, selv om appen er utviklet av tyskere.

Få en annerledes væroversikt med Partly Cloudy (14 kroner)

Ocean Tower

Dette er en flottere og mer avansert utgave av tårn-spill á la populære Tiny Tower. Hensikten er å bygge det høyeste, flotteste tårnet, med de beste fasillitetene for beboerne. Du kan også bygge under vann.

Bygg i høyden og dybden med Ocean Tower (gratis)

Where's My Perry?

Oppfølgeren til hiten Where's My Water heter Where's My Perry, og går stort sett ut på akkurat det samme. Noen forskjeller er det likevel, som at du her må samle på gnomer og at du må forholde deg til lasere som endrer vann til is eller damp, eller omvendt.

Hjelp "Agent P" i Where's My Perry (7 kroner/gratisversjon)

Michael Jackson The Experience

Dette spillet er først og fremst for blodfansen, og de som vil studere den avdøde artistens legendariske dansetrinn og bevegelser. Du styrer Michael i animerte utgaver av musikkvideoene hans. Regn med å betal opp mot en hundrelapp hvis du vil spille gjennom alle de tilgjengelige låtene.

Dans som MJ i Michael Jackson The Experience (21 kroner + 7 kroner per video)

Klokkeleken

Klokkeleken er en app for små barn, med 24 minispill som skal ligne oppgaver vi utfører i løpet av døgnets 24 timer, som å lage frokost eller pusse tenner. Passer nok bedre på iPad enn på iPhone. Alt i alt virker dette som en veldig god app for små barn.

Lek og lær med Klokkeleken (14 kroner)

Øvrige nye: Mad Skills BMX, Critter Escape, Bolt, AutoRap, Kom i form (Yngvar Andersen), RoadAid (trafikk), RiverState (vannføring i norske elver), Twheel (Twitter-app), Flixel (bevelige bilder), Ticket To Ride Europe Pocket (brettspill), Day One - Journal ***(ny versjon).

Hele listen:
Her er de essensielle iPhone-appene

Les også
Norske folkeeventyr i ny drakt til iPad
Les også
Massevis av nye iPhone-apps
Les også
Høstens friske Windows-apper
Les også
Slik bruker du apper til personlig utvikling
Les også
Stay.com: Ut å reise i helgen?
Les også
TaxiNå!: Finn nærmeste taxi
Les også
Lærer'n din skulle bare visst...
Les også
Slik sparer du penger på apper
Les også
App-hackere i FBIs søkelys
Les også
Wordfeud kommer på nynorsk
Les også
Android-apper for enhver smak
Les også
Instagram har fått stilige fotokart
Les også
Månedens anbefalte iPhone- og iPad-spill
Les også
–To av tre iOS-apper «dør» i App Store
Les også
Dette er månedens nye iPhone-apper
Les også
Kjekke apper til sommerferien
annonse

Les også