Tek.no

Nyhet

Dette er HBO-prisen

Tjenesten blir tilgjengelig i Norge om kort tid.

HBO
18 Sept 2012 19:49

For en måned siden kom nyheten om av HBO blir tilgjengelig i Norge. Den amerikanske TV-kanalen vil strømme filmer og TV-serier rett hjem til deg, kort tid etter de er vist på TV på den andre siden av dammen.

HBO er nok best kjent for sine mange kvalitetsserier. En rekke av dem, som Game of Thrones, Sex and the City og Band of Brothers har allerede gått sin seiersgang på norsk TV.

Nøyaktig hva tilbudet vil koste her til lands har vært ukjent, frem til nå. HBO Nordic har i kveld kunngjort at du skal få tilgang til TV-kanalen HBO og hele deres strømmings-bibliotek med nye og gamle serier i én pakke.

Prisen er satt til 79 norske kroner per måned.

Dyrere enn lovet

Prisen som nå har kommet frem er på kanten av hva sjefen for HBO Nordic, Hervé Payan, lovet da tjenesten ble presentert i det brede på årets IFA-messe for et par uker siden:

– Vi er ikke helt sikre på hva månedsprisen vil være ennå, men den vil i hvert fall bli under 10 euro (73 kroner), kanskje helt ned i 5 euro (36 kroner), sa han den gangen.

HBO forklarte den potensielt meget lave prisen med at de måtte gå så lavt for å treffe kjernemålgruppen, som strekker seg mellom 15 år og 44 år.

Flere plattformer

Selskapet har tidligere sagt at tjenesten skal bli tilgjengelig på en rekke plattformer, som nettbrett, smarttelefoner og direkte opp mot smart-TV-er. HBO har også et tett samarbeid med TV-produsenten Samsung, som tilbyr abonnementer og løsninger i sine produkter.

– Det skal også være en Apple TV-app på vei, Ifølge en teknisk ansvarlig ved HBO Nordic-pressekonferansen som ble avholdt i Stockholm tidligere denne måneden, meldte Serienytt.

Les mer om hvordan HBO blir i Norge, i denne artikkelen.

Det har tidligere blitt sagt at tjenesten skal lanseres en gang i oktober, men en spesifikk lanseringsdato er enda ikke satt.

På det norske markedet vil tjenesten møte konkurranse fra en rekke hold, spesielt fra amerikanske Netflix. Tilbydere som TV 2 Sumo, NRK TV, TV 3 Play, Viaplay, Canal Digital GO, Comoyo og Voddler har allerede kjempet om markedsandeler en god stund.

(Kilde: HBO)

Les også
Dette kan være Netflix-prisen
Les også
Viser HBO-premierer dagen etter USA
Les også
Aftenposten inntar TV-en
Les også
Spotify vil vise HBO-serier
Les også
TV 2 bryter med Canal Digital
Les også
Slik blir HBO i Norge
Les også
HBO kommer også til Norge
annonse