Tek.no

Nyhet

Bytt ut fjernkontrollen med tankekraft

I fremtiden skal du kunne kontrollere TV-en ved hjelp av hjernebølger.

6 Sept 2011 08:43

Mange mener at fjernkontrollen begynner å bli avleggs og må bli byttet ut med mer moderne teknologi som er mindre avhengig av fysiske gjenstander.

Det kinesiske selskapet Haier har nå vist frem et fremtidsrettet produkt på IFA-messen i Berlin – et system som skal la brukeren kontrollere TV-funksjoner via hjernebølger.

Det nye systemet er foreløpig i en svært tidlig prototypefase, og skal visstnok være verdens første teknologi som tar i bruk det som kalles Brain Computer Interface (BCI). Tankekraftsystemet er lagd i samarbeid med NeuroSky og deres ThinkGear-teknologi – og skal fungere sammen med Haiers Smart TV-plattform.

Eget hodesett

Brukeren må ta på seg et eget hodesett for at NeuroSkys hjernebølgeteknologi kan oppdage hjernebølgemønstre for å fastslå en persons mentale tilstand. NeuroSkys MindReader-teknologi oversetter deretter hjernebølgene om til digitale signaler som TV-en skal kunne gjenkjenne.

Dermed skal man i teorien kunne styre volum, kanalvalg og diverse annet ved å utøve kontroll over egen konsentrasjon og hjernebølger, men om det virkelig fungerer godt i praksis på stor skala gjenstår å se.

Lanseres først i Kina

Det utradisjonelle fjernkontrollsystemet blir vist frem på IFA-messen i Berlin som pågår nå, og har blitt prøvd ut i praksis av folkene i Engadget.

Haiers Smart TV med hjernebølgefunksjon skal etter planen bli lansert i Kina i oktober, men prisnivået fremdeles er ukjent.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
En slik TV har du aldri sett før
Les også
Nå blir grønnsaksposen intelligent
Les også
Er dette fremtidens mobil?
Les også
Kan TV-en din dette?
Les også
Sjekk ut den gjennomsiktige TV-en
Les også
Ikke gi denne til barna dine
Les også
Vi bruker mer tid på streaming
Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
Er dette fremtidens fjernkontroll?
Les også
Glemmer fjernkontrollen i fryseren
Les også
– Kanaler, fjernkontroller og TV-er forsvinner
annonse

Les også