Til hovedinnhold

Steve Jobs ville lage iCar

Hadde store drømmer, ifølge Apple-styremedlem.

Etter at Apple fikk det for seg å plassere en liten «i» foran alle mulige ord – som iPod, iMac, iPhone, iPad og iCloud – har det dukket opp mang en parodi, blant annet Nytt på nytts kunngjøring om at «Apple har kjøpt opp hele landet iTalia».

Et ganske åpenbart parodieksempel er iCar – en vaskeekte Apple-bil med den kjente hvite og stilrene designen. Men dette er ikke bare tull og tøys, for ifølge Apple-styremedlem Mickey Drexler var «iCar» en av drømmene til Steve Jobs før han døde.

– Ville tatt over markedet

Steve Jobs hadde visstnok visjoner om mer enn bare datamaskiner og mobiltelefoner. Han skal ha forestilt seg nye «iVersjoner» av alt fra lystbåter og trapper til medisinsk utstyr, samt bilindustrien.

På konferansen Innovation Uncensored ga Mickey Drexler publikum et visst inntrykk av hvordan det er på innsiden av Apple og hvordan Steve Jobs tenkte.

– Se på bilindustrien, den er en tragedie i USA. Hvem designer bilene? Steves drøm før han døde var å designe en iCar, sier Drexler. – Den ville antakelig ha tatt over 50 prosent av markedet. Men han designet den aldri.

Hvordan en iCar ville blitt er selvsagt bare spekulasjoner, men man gjetter at den ville ha blitt like enkel og sømløs som Apple Store, og like interaktiv og glattpolert som en iPad.

Bekreftet Apple-TV?

På den mer virkelighetsnære siden ga Drexler ryktene om den angivelig kommende Apple-TV-en mer vann på mølla:

– Apple har ti produkter. De vil også ta seg av stuerommet på et tidspunkt i den nære fremtiden.

Drexler var også i humør til å spøke litt under konferansen. Med en god dose humor tullet han med nåværende Apple-sjef Tim Cook, og sa at det beste for en sjef er å ta over et selskap som gjør det dårlig. Man må aldri ta over et selskap som gjør det bra.

– Jeg digger Tim Cook, men jeg ville ikke hatt jobben hans, avslutter Drexler.

Se et kort klipp av Mike Drexler på Innovation Uncensored-konferansen nedenfor:

(Kilde: Fast Company)

annonse