Til hovedinnhold

Elkjøp vil selge PC-er som kjører Android-apper

Windows og Android skal fungere side om side.

Elkjøp vil snart begynne å selge Windows-PC-er som også har mulighet til å kjøre Android-apper. Løsningen er basert på et samarbeid mellom prosessorprodusenten AMD og selskapet BlueStacks.

– Vi skal som første butikkjede i verden få anledning til å selge PC-er med ny teknologi som gjør at man enkelt kan benytte seg av Android-apps via Windows. Dette skal også kunne fungere sømløst mellom mobiltelefoner og PC-er, opplyser Elkjøps kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt.

Bluestacks App Player på Mac.

Løsningen fra BlueStacks er ikke ny, men under Mobile World Congress-messen denne uken annonserte AMD at løsningen nå for første gang blir tilgjengelig på PC-er solgt gjennom butikk.

Sømløs deling av filer

I tillegg til at du skal kunne kjøre Android-apper i fullskjerm eller i et vindu, skal du også kunne dele filer mellom Android-systemet og Windows. Android under BlueStacks kan kjøres både i fullskjerm, eller i et vindu. Slikt som innebygde kameraer og ulike sensorer skal det være full støtte for.

Det skal legges til at BlueStacks allerede har en tilsvarende løsning ute for gratis nedlastning til både Microsoft Windows og Apple OS X. Under en reklamevideo for BlueStacks og AMD er det likevel OS X-versjonen som vises frem.

Løsninger som lar deg kjøre Android på PC har også blitt vist tidligere, blant annet har Asus en Intel-basert PC som har denne muligheten – Transformer Book Duet TD300.

De første PC-ene med BlueStacks kommer i salg i Elkjøps butikker andre halvår.

Du kan også gjøre om nettbrettet ditt til en PC:
– Med dette tastaturet kan du legge igjen PC-en på kontoret »

(Kilder: Elkjøp og AMD)

annonse