Til hovedinnhold

Nostalgi med melk

Fotograf gjenskaper klassiske pinup-bilder med melk og raske blitser.

Aurumlight.com / Jaroslav Wieczorkiewicz

Den London-baserte polske fotografen Jaroslav Wieczorkiewicz er kjent for å ta høyhastighetsfotografi lenger enn de fleste. Ved hjelp av studioblitser som leverer lysglimt helt nede i 1/10 000-dels sekund, klarer han å fryse de aller fleste bevegelser.

Pinup-prosjekt

Klassisk pinup - iført melk.Foto: Aurumlight.com / Jaroslav Wieczorkiewicz

Med denne utrustingen jobber Wieczorkiewicz for tiden med et prosjekt som gjenskaper klassiske pinup-kalenderbilder i 40- og 50-tallsstil. Forskjellen er bare at modellene til Wieczorkiewicz er «kledt» i melk.

Takket være de lynraske blitsene og et stort antall eksponeringer, klarer fotografen å lage sylskarpe bilder der melken fungerer som «klær». Deretter settes alle bildene sammen til svært imponerende montasjer.

Se flere bilder av pinupene på bloggen til Wieczorkiewicz.

Workshop-turné

Wieczorkiewicz reiser på turné der workshoper med denne teknikken arrangeres. Nå i november skal han til Australia, og etter nyttår står USA for tur. Vi har spurt om det finnes planer for Norge eller Skandinavia etter det, men det foreligger dessverre ikke:

I forkant av slike bilder ligger nødvendigvis en god del grising med melk.Foto: Aurumlight.com / Jaroslav Wieczorkiewicz

– Det hadde vært kjempemoro å gjøre noe i Norge, men det er dessverre ikke så enkelt som det høres ut. Vi har verken representanter eller produsenter i Norge, fortalte Wieczorkiewicz til Akam.no.

Noe å ta fatt i for en fotokjede eller en fabrikant?

For å imøtegå spekulasjoner om dette bare er Photoshoppede bilder, har Wieczorkiewicz produsert en video som demonstrerer hvordan det foregår. Se den her:

(Kilde: diyphotography.net)

annonse