Tek.no

Nyhet

Har du Netflix? Her er juni-nyhetene

Til helgen kan du se The Matrix-skapernes nye serie.

Shutterstock/Netflix/montasje
5 Juni 2015 09:00

Den fengslende TV-serien Orange Is The New Black, om Piper Chapman og de andre innsatte ved kvinnefengselet i Litchfield, vender snart tilbake. Sesong 3 kan du se fra og med lørdag 13. juni. Det er imidlertid langt ifra den eneste nyheten du får se på Netflix i juni, melder streamingtjenesten i en pressemelding.

I tillegg debuterer en annen originalserie på Netflix i juni. Den heter Sense 8, og er er laget av de samme folkene som står bak The Matrix-trilogien. Traileren avslører egentlig ikke om dette er et nytt og etterlengtet Wachowski-mesterverk, eller enda en plump og pompøs sci-fi-kalkun fra søskenparet:

Sense 8 blir tilgjengelig på Netflix fra og med lørdag 6. juni.

Ellers er det kun serier for barn som kommer til Netflix i juni. Et mulig unntak er Fragglene (Fraggle Rock), som mange voksne også liker. De øvrige barneseriene som kommer i juni er Dragerytterne: Ukjent terreng, Doc McStuffins, Lille prinsesse (s.2), og Masha og Mishka. Ikke minst kommer sesong 1 av serien Lekende lett 19. juni.

« Let it go», foreldre ...

frost. Foto: Netflix

Er DVD-en spilt i stykker, sier du?? Nå kommer den überpopulære barnefilmen Frost (Frozen), som etter sigende har drevet flerfoldige foreldre til vannvidd allerede, til Netflix. Premieren er riktignok ikke før 30. juni.

Foruten Frost, kan du se den rørende filmen Pay it Forward, hvor Kevin Spacey spiller en ganske så annen rolle enn den du kjenner ham fra i House of Cards. Den kommer 24. juni.

Samme dag slippes også den 14 år gamle filmen Sweet November med Charlize Theron og Keanu Reeves. Det gjør også 2010: The Year We Make Contact, oppfølgeren til den legendariske sci-fi-filmen 2001: A Space Odyssey. Det samme gjør Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life og The Rum Diary.

Halvannen uke tidligere, 15. juni, kan du se katastrofefilmen Into the Storm fra 2014. Den har for øvrig bare fått sånn middels kritikker.

Flere nye dokumentarer

Netflix byr på én egenprodusert dokumentar i juni, og det er What happened, Miss Simone? Den handler om den briljante soul-sangeren og borgerrettighetsforkjemperen Nina Simone. Dokumentaren om henne ser du på Netflix fra 26. juni.

Hvis du interesserer deg mer for Israel/Palestina-konflikten, bør du kanskje heller sjekke ut The Green Prince, som kommer 1. juli. For en dose faglig påfyll innen paleontologi, sjekk ut Dinosaur 13 om verdens største T-Rex-skjelett fra og med 15. juni.

Sykkelentusiaster bør muligens få med seg dokumentaren Pantani: The Accidental Death of a Cyclist 1. juli. Den handler nok vel så mye om kokainavhengighet, men. Samme dag kommer The Summit, hvor du får vite mer om den dødeligste dagen på verdens dødeligste fjell, K2.

Til sist: Lily Tomlin kjenner du kanskje fra Netflix-serien Grace and Frankie. Hun er også sterkt involvert i dokumentaren Inequality for All, om forskjeller mellom rik og fattig i USA. Den vises fra 24. juni.

En dokumentar du kan se på Netflix allerede nå er Hot Girls Wanted, om «porno, Internett og nabojenta». Den har i alle fall fått en Sundance-nominasjon.

Synes du utvalget er for dårlig i Norge?
Så lett skaffer du deg amerikansk Netflix »

(Kilde: pressemelding, IMDb.com)

annonse

Les også