Tek.no

Nyhet

Slik får du 30 millioner låtvalg til iPhone-alarmen din

Alle Apple Music-sangene kan brukes som vekkerklokke.

Niklas Plikk, Teknofil.no
Vegard Haugen
3 Juli 2015 15:50

Lanseringen av Apple Music tidligere denne uken gikk egentlig akkurat som forventet. Det viste seg å være en musikkstreamingtjeneste som i beste fall var helt på det jevne med markedsleder Spotify og HiFi-tjenesten TIDAL. Flere har likevel påpekt at Apple Musics fortrinn først og fremst vil være den sømløse integreringen i Apples eget univers, enten det gjelder iOS, forhåndsinstallerte apper eller andre Apple produkter.

Det første klare beviset på god integrering er at du kan bruke låter fra Apple Music som alarmtoner på iPhone-en din, melder The Verge. Det vil altså si at du plutselig har flere millioner alarm-toner du kan våkne til, i stedet for de 20 vanlige, kjedelige tonene som følger med telefonen. Det gjør også at du aldri trenger å kjøpe enkeltsanger bare for å bruke dem som alarmtoner.

Tredjepartsapper som Alarmify lar deg velge låter fra Spotify som alarmtone, men har etter vår erfaring ikke fungert særlig bra. Fordi alarmen på mobilen er noe veldig mange av oss bruker hver eneste dag, kan dette fort bli avgjørende når prøvetiden på Apple Music utløper.

For å bruke Apple Music-låter som alarm, er det noen få steg du må igjennom for å få det til å funke. Her er fremgangsmåten:

1. Aktiver iCloud musikkbibliotek

Hvis du ikke allerede har gjort det, må du aktivere iCloud-musikkbibliotek på iPhone-en din.

Gå til Innstillinger -> Musikk. Dra skyveknappen på iCloud-musikkbibliotek slik at den blir grønn, og pass på at «Vis Apple Music» er aktivert:

Disse valgene må være aktivert.

Dette gjør det mulig å legge til sanger og spillelister fra Apple Music over i Min musikk-mappen, noe som kreves for å velge en låt som alarmtone.

2. Finn låta du vil våkne opp til i Apple Music

Nå gjelder det å finne en sang du bruke som alarmtone på vekkerklokken din. Åpne Apple Music, og søk etter en artist, et album eller en favorittlåt. Når du har funnet en sang du liker, er det én ting du må gjøre før du kan velge den som alarmtone:

Du vil se tre svarte prikker til høyre for hver enkelt låt, og trykker du her, vil du få opp en meny. Velg Legg til i Min Musikk, så dukker den opp i riktig mappe.

Velg en låt du vil våkne til i Apple Music.Låter fra Min musikk-mappen kan velges som alarmtone.

3. Velg låta som alarmtone

Neste steg er å gå til Klokke-appen og velge alarm-fanen. Trykk plusstegnet for å lage en ny alarm, eller rediger en du har fra før ved å trykke Rediger.

Trykk valget som kalles Lyd.

Øverst vil du se låta du la til fra Apple Music. Dersom du har mange låter i Min musikk, kan du heller trykke Velg en sang og søke opp den du ser etter. Det er alt!

Låter fra Min musikk-mappen kan velges som alarmtone.

Teknofil.nos morgenfavoritter

Med Apple Music står du altså fritt til å velge hvilken låt du ønsker å våkne opp til. Når du plutselig får millioner av låter å velge mellom, kan det likevel bli en liten utfordring å velge den rette låta. Vi tok derfor en kjapp runde i redaksjonen for å gi deg noen forslag:

  • Niklas: Refused - New Noise

– Jeg kunne kanskje valgt noe roligere, med fuglekvitter og strykere, men da hadde jeg nok aldri våknet. Jeg foretrekker heller en sang med litt futt i, og New Noise er en gammel klassiker jeg fortsatt ikke har gått lei av. Sangen begynner relativt rolig, før den eksploderer ut fra høyttalerne. Akkurat det som skal til for å vekke meg!

  • Joachim: Jeff Wayne / Justin Hayward - Forever Autumn

– Det viktigste med en morgenlåt er at den er behagelig, og at begynnelsen er fin (siden jeg tross alt kommer til å skru den av ganske kjapt). Forever Autumn oppfyller begge kravene, og jeg lider ikke noen nød om jeg velger å la den spille ferdig, heller.

  • Vegard: 2001: A Space Odyssey (Strauss) - Also sprach Zarathustra, Op. 30: Prelude (Sonnenaufgang)

– Jeg har allerede ødelagt Morning Is Broken av Cat Stevens som morgenlåt, så den kan jeg omtrent ikke høre på lenger. Derimot tror jeg Strauss' fanfare av en låt, best kjent fra den storslåtte introen til filmen 2001: A Space Oddyssey, vil fungere bedre. Ingen første strofe fra en tekst som surrer plagsomt i hodet resten av dagen, kun rytmiske paukeslag som får blodet til å bruse.

Hvilken låt liker du å våkne opp til? Kommenter i forumet!

Er det noe vits å prøve Apple Music?
Her er det du trenger å vite om Apples «Spotify-killer» »

(Kilder: Apple Music, The Verge)

annonse

Les også