Tek.no

Nyhet

Tesla Model 3 blir to biler, ikke én

Skal lage både crossover og vanlig sedan av modellen.

Flickr/NAParish
Torstein Norum Bugge
16 Juni 2015 14:30

Det er knyttet store forventninger til Teslas kommende Model 3, som skal bli innstegsmodellen «alle» kan skaffe seg. Nå melder imidlertid Wall Street Journal at Model 3 ikke bare blir én modell, men to fullblods elbiler.

Tesla Model 3 forventes å havne i samme pris- og størrelsesklasse som BMW 3-serie. Foto: BMW

Ifølge Business Insider skal de to modellene manifestere seg i form av en vanlig sedan-modell og en crossover. Dette er godt nytt for alle som trenger en bil som klarer litt tøffere tak, samtidig som den ikke koster så mye som luksusbilen Model S. Prisen for en Model 3 ryktes nemlig å bli på «bare» 270 000 kroner og oppover, eller nesten halvparten av det du får en Model S 70D for nå.

Golf Alltrack er Volkswagens Crossover-modell av Golf, men det finnes også et utall andre variasjoner over samme modell. Det kan tenkes at Tesla har samme strategi med Model 3. Foto: Volkswagen

Opplysningene så ifølge Car News Magazine dagens lys på en konferanse i Washington D.C. på mandag, og stammer fra Jeffrey B. Straubel. Han er teknisk direktør hos Tesla, og ifølge ham ser de for seg at Model 3 skal bli en hel familie av biler – litt sånn som Golf er for Volkswagen.

Hva prisforskjellen på crossover- og sedan-versjonen eventuelt blir, vites ikke. Men det kan være et smart valg av Tesla, ettersom markedet for små crossover-biler har vokst enormt de siste årene. Tesla Model 3 forventes for øvrig å bli lansert i mars neste år, med en rekkevidde på drøye 320 kilometer på én lading.

Vi kappkjørte en 700-hesters Tesla mot en 70-hesters Golf...
...og det gikk akkurat som du hadde trodd »

(Kilde: Wall Street Journal via Business Insider, Car News Magazine)

annonse

Les også