Tek.no

Nyhet

Nå blir Google Maps til iPhone bedre å bruke om kvelden

Den siste oppdateringen gir deg nattlys-funksjon.

Imgur/montasje
Vegard Haugen
7 Aug 2015 11:02

Selv om Apple Maps har blitt bedre enn det var, er det fortsatt fryktelig mange iPhone-brukere som sverger til Google Maps. Den populære karttjenesten til Google har, foruten gode og oppdaterte kart, kule funksjoner som Street View og trafikkflyt i sanntid på motorveiene.

Etter oppdateringen som kom til iOS i natt, har Google Maps fått enda en nyttig funksjon: Nattmodus. Det innebærer at skjermen skifter fra hvit til blågrå når du er ute og kjører på kveldstid. Hvite veier på kartet blir grå.

Endringen skal forhindre at du som sjåfør blir forstyrret av det skarpe, hvite lyset på telefonen når det er mørkt ute. Ikke minst vil de mørke fargene være lettere å se.

Android-versjonen av Google Maps har hatt nattmodus siden 2012.

Skrus på automatisk

Slik ser den nye nattmodusen ut.

Så vidt vi kan forstå skrus nattmodus på automatisk når iPhone-en registrerer at det er mørkt ute. Vi finner i alle fall ingen knapp du kan trykke på for å aktivere funksjonen, selv om en av/på-knapp kanskje ville vært å foretrekke.

Google selv har foreløpig ikke forklart hvordan nattmodusen fungerer på iPhone, bortsett fra det lille som står i beskrivelsen på App Store.

Apples egen karttjeneste Apple Maps har for øvrig hatt nattmodus lenge, og denne skrur seg også på automatisk i mørket.

Oppdateringen finner du i App Store-appen på iPhone-en din. Hvis du ikke har Google Maps fra før, finner du appen her.

Google Maps kan se nøyaktig hvor du har vært
Slik sjekker du din egen tidslinje »

(Kilder: App Store, Imgur)

annonse

Les også