Til hovedinnhold

LG lanserer VR-briller til toppmobilen sin

Skal deles ut gratis til kjøpere av LG G3.

Apostrophe/Shutterstock.com, LG

Stadig flere kaster seg på VR-bølgen, og selv om Oculus Rift nok er det produktet de fleste har høyest forventninger til dukker det også opp alternative løsninger for dem som ikke vil vente på Riften. Noen av disse har tatt form som tilbehør til mobiletelefoner, som Google Cardboard og ikke minst Samsungs Gear VR-briller.

Nå vil Samsungs erkekonkurrent LG, som hittil ikke har gjort noen store fremstøt på VR-fronten, også ha en del av mobil-VR-kaken. Det melder selskapet i en fersk pressemelding.

VR-briller til LG G3

Selskapet har nemlig dratt sløret av noe de kaller «VR for G3», og som navnet ganske tydelig indikerer dreier det seg om en VR-løsning til sin spenstige mobilmodell G3. VR for G3 er enkelt og greit et par briller som brukes de tekniske egenskapene til G3 til å gi deg en VR-opplevelse, omtrent på samme måte som Samsungs Gear VR baserer seg på Galaxy Note 4.

LGs nye VR-løsning fungerer altså ved at man simpelthen skyver G3 inn i brillene og bruker den som skjerm. Med en oppløsning på solide 2560 x 1440 piksler mener LG at konseptet vil by på en skarp og realistisk VR-opplevelse. Vi ga for øvrig G3-skjermen meget gode skussmål i vår test av mobilen, både når det gjelder lysstyrke og skarphet, så det er godt mulig LG har et poeng.

LG opplyser for øvrig om at produktet er basert på den åpne Google Cardboard-plattformen når det gjelder design, og krever ingen montering for å kunne brukes, annet enn at du altså må putte inn mobilen. At knappene på mobilen befinner seg på baksiden i stedet for på sidene er også en fordel som selskapet trekker frem i denne sammenhengen.

Vil gjøre VR mer tilgjengelig

Motivet bak lanseringen av det nye produktet er å gjøre VR bredere tilgjengelig for de store massene, og også legge til rette for bedre og mer avanserte VR-løsninger i fremtiden.

– Dette er bare begynnelsen på VR-teknologien, som inntil nylig var både dyr og utilgjengelig for hverdagsforbrukeren. Ved å benytte Google Cardboard-plattformen er vanlige forbrukere i stand til å delta i VR-opplevelsen, og i tillegg kan vi introdusere denne teknologien til fremtidige utviklere som kanskje en dag vil vise oss hvordan VR kan brukes til å forbedre livene våre, sa markedsføringssjef hos LG Chris Yie i pressemeldingen.

VR for G3 skal lanseres i løpet av denne måneden og blir gratis for folk som kjøper en ny G3-telefon. Dessverre skal produktet bare lanseres i utvalgte markeder i utgangspunktet, og det er uvisst om eller når vi får tilgang til brillene her på berget.

Nå har VR også nådd passasjerflyene: Flyselskap skal tilby Samsungs VR-briller til kundene »

annonse