Tek.no

Nyhet

15 fantastiske dingser du kan bruke skattepengene på

Her er våre tips til deg som har skatte- eller feriepenger til overs.

24 Juni 2015 15:57
annonse

I dag får veldig mange skattepenger inn på kontoen, og mange har også nettopp fått feriepenger. Har du ikke planer om å bruke alt på ferie, oppussing eller nedbetaling av gjeld (gjesp), hvorfor ikke benytte anledningen til å kjøpe noen nye elektroniske duppeditter?

I løpet av et år tester og omtaler vi hundrevis av produkter her på Tek.no, men noen av produktene gjør oss ekstra blanke i øynene. Etter en liten spørrerunde i redaksjonen, har vi laget denne listen med ti ting du kan bruke skattepengene på – ting vi ønsker oss selv. Vi har prøvd å finne produkter i både nedre og øvre del av prisskalaen. Prisene har vi hentet fra Prisguide.no (vi gjør oppmerksom på at Prisguide.no er eid av Amedia, som også eier Tek.no).

Her er våre tips:

Fått igjen: hundrelapper

Raspberry Pi 2. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Raspberry Pi 2 Model B: Mini-datamaskinen Raspberry Pi 2 bygger videre på det som har gjort den første til en såpass stor suksess som den har blitt. Den er like liten, like rimelig og like artig. Men med mer minne og en betraktelig raskere prosessor er Raspberry Pi mer aktuell og anvendelig enn noensinne. Du får den for i underkant av 400 kroner, ifølge Prisguide.

annonse

Les vår test av Raspberry Pi 2 Model B »

Imation Link Power Drive: En batteripakke til mobilen er alltid kjekt å ha. Imation Link er litt smartere enn mange andre batteripakker, ettersom det i tillegg til å være et 3000 mAh-batteri også har 16 GB lagringsplass slik at du enkelt kan overføre filer mellom mobil og PC via enheten. Med 16 GB minne koster Imation Link ca 750 kroner. Med 32 GB koster den 940 kroner, og med 64 GB koster den 1330 kroner.

Les vår omtale av Imation Link »

Logitech Keys-to-go: Logitechs såkalte ultraportable tastatur, Keys-to-go, er et lett og lite tastatur tilpasset mobiltelefoner og nettbrett. Logitechs såkalte ultraportable tastatur, Keys-to-go, er et lett og lite tastatur tilpasset mobiltelefoner og nettbrett, og etter vår mening ett av de beste reisetastaturene vi har vært borti. Det fungerer fint til både Android og Windows, og det finnes også en iOS-tilpasset versjon. Ifølge Prisguide ligger prisen på i underkant av 600 kroner.

Les testen av Logitech Keys-to-go »

Fått igjen: 1000-2000 kroner

Lumia 640. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Microsoft Lumia 640 LTE: Penger igjen på skatten er en gylden mulighet til å kjøpe ny mobiltelefon, men hvis maksbudsjettet ditt er på 2000 kroner er det ikke mange virkelig gode telefoner å velge mellom. Lumia 640 LTE er unntaket. Så godt som alle telefoner til under 2000 kroner vil by på en vesentlig dårligere helhetspakke enn Lumia 640. Telefonen har ikke minst et imponerende kamera. Prisen ligger på rundt 1500 kroner.

annonse

Les testen av Microsoft Lumia 640 »

Solcellelader til telefonen: Ut på tur, aldri sur. Er været fint, kan du bruke solen til å lade telefonen med. Det finnes flere ulike solcelledrevne ladere. Det er litt forskjellig hvor godt de fungerer, og hvis du ønsker deg en solcellelader bør du kanskje unngå de mest kompakte og billige løsningene. En populær variant er Charge in Sun 10 Watt til rundt 1000-lappen. Vårt søsternettsted Teknofil.no har laget en oversikt med denne og en masse annet utstyr som gir deg det lille ekstra når du er på tur i skog og mark.

Fått igjen: 2000-4000 kroner

Garmin Fenix 3. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Garmin Fenix 3: Om MacGyver hadde trengt en smartklokke, ville han valgt denne. Og trenger du en treningsklokke med pulsmåling og GPS, som samtidig er aktivitetsmåler og smartklokke som gir deg varslinger fra mobilen – da er dette en av de råeste modellene på markedet. Prisen ligger på rundt 4000 kroner, ifølge Prisguide.

Les testen av Garmin Fenix 3 her »

Samsung Gear VR: Har du en Samsung Galaxy S6 eller S6 Edge, er Gear VR noe av det kuleste tilbehøret du får kjøpt for penger. Du putter mobilen din inn i brillene, og dermed har du et par VR-briller som lar deg se filmer eller spille spill i en virtuell verden. Brillene koster ca. 2000 kroner.

Les testen av Samsung Gear VR »

MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G Twin Frozr V. Foto: Varg Aamo, Tek.no / EA (bakgrunn)

Mer

MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G
TwinFrozr V: MSIs GTX 970 gir svært god ytelse for pengene. Med dette skjermkortet på plass i maskinen din kan du spille alle de nye tittlene i Full HD med høye grafikkinnstillinger. Skjermkortet kombiner dessuten høy ytelse med en effektiv kjøleløsning som gjør lite ut av seg støymessig. Prisen ligger på rundt 3500 kroner, ifølge Prisguide.

Les testen av MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G Twin Frozr V »

Lenovo Tab S8-50: Lenovos Tab S8-50 er et røverkjøp til prisen. For i overkant av 2000 kroner får du god ytelse i hverdagsapper, en flott fargesprakende og høyoppløst skjerm, samt mulghet for 4G-tilkobling når du er på farten. Om ikke 4G-tilkobling er noe du bryr deg om kan du dessuten skrelle av flere hundrelapper ved å gå for modellen med kun WiFi, et godt valg om du for det meste vil bruke nettbrettet hjemme.

Les testen av Lenovo Tab S8-50 her »

Fått igjen: 4000-10 000 kroner

BenQ XL2730Z. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

BenQ XL2730Z: Hvorfor ikke bruke skattepengene på å oppgradere PC-skjermen? BenQs nye spillskjerm kombinerer muligheten for høy bilderate med AMDs FreeSync-teknologi, alt pakket inn i en prislapp på rundt 5500 kroner. Skjermen er spesielt rettet mot de som spiller spill, og den har god bildekvalitet og gode tilkoblingsmuligheter.

Les testen av BenQ XL2730Z »

Samsung Galaxy S6: Samsungs nyeste toppmodell er antagelig markedets beste mobiltelefon. Den finnes i en Edge-utgave med skjerm som går ut på sidene, men for de fleste vil nok den vanlige modellen være det mest fornuftige kjøpet – du betaler ganske mye for den ekstra skjermplassen. Galaxy S6 er lynrask, den har en fantastisk skjerm, et godt kamera og massevis av nyttige funksjoner. Prisen ligger på rundt 6000 kroner.

Les testen av Samsung Galaxy S6 »

Les testen av Samsung Galaxy S6 Edge »

Shure SHR1540. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Shure SRH1540: Vi har den senere tiden testet en del hodetelefoner, men Shure SRH1540 utmerker seg som de aller beste vi noen sinne har testet. Med en prislapp på rundt 5000 kroner er det langt fra noen billig fornøyelse, og med såpass heftige hodetelefoner bør du også sørge for at resten av lydanlegget ditt også holder mål – selv om de er såpass lettdrevne at de også fungerer veldig bra sammen med mobiltelefonen din.

Les testen av Shure SRH1540 »

Fått igjen: Mer enn 10 000 kroner

Apple iMac med Retina 5K-skjerm: Har du rundt 26 000 kroner til overs, kan du vurdere å kjøpe Apples mest avanserte iMac-modell, en 27-tommer med Core i7-prosessor og en helt fantastisk «5K»-skjerm. Skal du slå virkelig på stortromma, velger du maks minne (32 GB) og en SSD på 1 terabyte – da havner prisen på 42 990 kroner. Det er langt ifra noe fornuftig kjøp – men er det ikke kjedelig å alltid la fornuften styre alt?

Les testen av Apple iMac 27" med Retina 5K-skjerm »

Robomow 622. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Robotgressklipper: Det finnes massevis av ulike robotgressklippere på markedet, og hvilken du bør velge avhenger blant annet av hvor stor plenen din er. I fjor høst prøvde vi en Robomow 622 til rundt 17 000 kroner. Gressklipperen sørger for at plenen din alltid er nyfrisert, slik at du heller kan nyte et glass iskald hvitvin på terassen mens du ser på at den gjør jobben for deg. Det kanskje beste av alt for oss teknologinerder, er at gressklipperen har en egen app og kan styres fra mobilen.

Vi har prøvekjørt Robomow 622, les omtalen her »

Samsung UE65JS9505: Dette er Samsungs flaggskip innenfor TV-er, og kort fortalt en ren og skjær nytelse av en TV. Den koster imidlertid like mye som en god bruktbil, men har en bildekvalitet som overgår alt annet vi har sett. Skjermpanelet er et 10-bits panel med 4K-oppløsning (UHD). Skjermmenyene er veldig gode, takket være Samsungs eget Tizen-operativsystem – og det følger også med en knallgod pekekontroll. Du må regne med at lommeboken blir rundt 60 000 kroner lettere, før denne TV-en er din.

Les testen av Samsung UE65JS9505 »

Vil du ha flere råd om kjøp av TV? Sjekk vår store guide her »

Les også
Disse TV-ene anbefaler vi deg
Les også
Logitech bytter navn til logi
Les også
Lumia-toppmodell med knallskjerm er trolig underveis
Les også
Garmin Fenix 3
Les også
Samsung Gear VR Innovator Edition
Les også
BenQ XL2730Z
Les også
Logitech Keys-to-go
Les også
Samsung UE65JS9505
Les også
Imation Link
Les også
Shure SRH1540
Les også
Microsoft Lumia 640 LTE
Les også
Samsung Galaxy S6
Les også
Raspberry Pi 2
Les også
Lenovo Tab S8-50
Les også
Apple iMac med Retina 5K-skjerm
Les også
MSI GeForce GTX 970 Gaming 4G Twin Frozr V
Les også
Se, vi styrer gressklipper-roboten med iPad
annonse

Les også