Tek.no

Nyhet

Det er ikke en grå vegg - det er verdens største Minesveiper-spill

Du kan også spille det – i teorien.

Cinemassive
21 Aug 2015 06:00

Regner du deg selv som en ekspert på Minesveiper? Vel, her er en utfordring du kanskje vil slite med: Verdens største Minesveiper-spill, med hele 38 799 miner som må fjernes før du kan heve hendene i triumf.

Du må spille via nettet

Dessverre er ikke dette Minesveiper-spillet tilgjengelig for nedlasting. Det må nemlig spilles på en kjempeskjerm, som er har en oppløsning på 11 520 x 4 320 piksler. Egentlig er det 24 HD-skjermer satt sammen til ett bilde.

For å spille det må du sende inn en søknad på det offisielle nettstedet. Så må du håpe at du er en av de ti heldige som blir trukket ut til å få spille via nettet.

Minesveiper er ikke et spesielt rettferdig spill, og du kan aldri vite om den første ruten du klikker på også blir den siste. Om du blir trukket ut til å få prøve spillet, får du heldigvis tre sjanser.

Du kan forøvrig ikke bruke mer enn tolv timer totalt på spillet. Det betyr at du må avdekke 3234 miner hver time for å ha noen sjanse til å vinne.

Jeg føler kanskje ikke denne videoen gjør en veldig god jobb med å friste meg.

Et gammelt spill

Minesveiper-spillet for Windows dukket først opp i 1990, som en del av Microsoft Entertainment Pack for Windows 3.1.

Klassisk. Foto: Joachim Froholt/Gamer.no

Det var Microsofts Robert Donner som skapte Windows-utgaven, som igjen var basert på et spill for det avdankede operativsystemet OS/2, skapt av en kollega ved navn Curt Johnson.

Minesveiper hadde mange inspirasjonskilder, som du kan lese om i Gamer.nos tilbakeblikk på Microsoft Entertainment Pack.

I ettertid har spillet vært omtrent uforandret, sånn bortsett fra at man nå kan spille en versjon der man plukker blonster i stedet for å identifisere miner.

Dagens versjon av Windows-klassikerne har også reklame
I Windows 10 koster Kabal 12 kroner måneden »

(Kilde: Cinemassive via Toyland)

annonse

Les også