Carl Zeiss med superbillig VR-brille

Carl Zeiss har lansert en billig konkurrent til Oculus Rift og Samsung Gear VR.

Skjermbrillen Oculus Rift har fått en del oppmerksomhet for sin evne til å skape en ny måte å se spill, video og annet innhold på. Ved hjelp av brillen og sensorer som følger bevegelsene dine, skapes det en opplevelse av at du befinner deg inne i en virtuell verden.

Dette ble fulgt opp av Google, som kom med en brille de kaller Cardboard Headset, og Samsung, som i forkant av årets IFA i Berlin lanserte Gear VR, en mer forseggjort brille som bare kan brukes med deres egen Galaxy Note 4.

En rimelig universalbrille

Siste skudd på stammen er altså VR One fra Carl Zeiss, et selskap som er best kjent som produsent av linser ulike typer optikk, og særlig til kameraer.

Men det er neppe Carl Zeiss' mest avanserte linser som sitter i denne brillen. Den skal nemlig ikke koste mer enn 650 kroner.

Brillen til Zeiss skal kunne brukes til ulike mobiler ved at du bytter ut skuffen som holder telefonen på plass i brillen. En slik skuff kan kjøpes separat, og koster under ti dollar. Foreløpig finnes holderne bare til iPhone 6 og Galaxy S5, men flere skal komme til etter hvert. Brillen passer for telefonen med skjermstørrelse fra 4,7 til 5,2 tommer, skriver Liliputing.com.

Vi har sniktittet på Oculus Rift DK2 – les hva vi synes her »

Les også
Samsung Gear VR Innovator Edition: Denne brillen gjør mobilen din til en kinosal
Les også
Velkommen til en ny verden
Les også
Lanserer åpen plattform for VR-spilling
Les også
Samsungs VR-brille kommer med en haug advarsler
Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
annonse