Tek.no

Nyhet

Xiaomi saksøkes av svenske Ericsson for patentbrudd

Nå har den kinesiske mobilprodusenten fått forbud mot å selge mobilene sine i India.

mi.com
12 Des 2014 20:30

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi har på rekordtid vokst til å bli verdens tredje største produsent av mobiltelefoner. I det store kinesiske markedet er selskapet nå til og med større enn den globale giganten Samsung.

Nå kan det nesten se ut til at det har gått litt for fort i svingene for selskapet den siste tiden. Som nyhetsbyrået Reuters melder har Xiaomi nemlig blitt saksøkt av det svenske telekommunikasjonsselskapet Ericsson for patentbrudd.

Må stanse mobilsalget i India

Detaljene i saken er noe uklare, men ifølge Ericsson skal Xiaomi ha brukt teknologien deres i smarttelefoner uten å betale noe form for lisensieringsgebyrer til det svenske selskapet. Dermed skal Ericsson ha gått glipp av viktige inntekter.

– For å fortsette å investere i forskning og legge til rette for utviklingen av nye idéer, nye standarder og nye plattformer, må vi sikre oss en rettferdig avkastning på våre investeringer i forskning og utvikling, heter det i en uttalelse fra Ericsson som Reuters har fått tilgang til.

Det er uvisst akkurat hvilke patenter det er snakk om. Søksmålet har uansett fått store konsekvenser, i form av at Xiaomi nå har fått et midlertidig forbud mot å selge sine mobiltelefoner i det viktige indiske markedet, etter et rettslig vedtak i landet. Salgsstoppet gjelder i utgangspunktet frem til 5. februar, da saken skal høres i retten.

Ønsker å finne en løsning

Xiaomi entret det indiske markedet i juli i år, og har hittil gjort stor suksess i landet med sine populære billigtelefoner. Toppsjefen i selskapet, Lei Jun, har tidligere sagt at India er i ferd med å bli Xiaomis største utenlandske marked og er dermed avgjørende for å realisere selskapets ambisjon om å bli verdens største mobilprodusent.

I hvilken grad det pågående søksmålet vil forhindre disse planene gjenstår å se. Sjefen for Xiaomis indiske avdeling skal ha sagt til Reuters at selskapet er villig til å jobbe med Ericsson for å finne en løsning på problemet på en «vennskapelig» måte.

Kina er på hugget på mobilfronten: Nå har kinesiske Vivo lansert verdens tynneste mobiltelefon »

Les også
Bare Apple og Samsung er større enn dem - nå skal Xiaomi lage sin første bærbare PC
Les også
– Vi skal bli verdens største mobilprodusent
Les også
Nå skal Samsung kutte i antall mobilmodeller
Les også
Xiaomi selger flere smartmobiler enn Samsung i Kina
annonse

Les også