Nyhet

Tesla har lansert ny «billigmodell» med firehjulstrekk og mer kraft

Si hei til Tesla Model S 70D.

Det var i oktober i fjor at Tesla kunngjorde at de hadde nye Tesla Model S-utgaver på gang med modellbetegnelsen «D», som viste seg å bety at bilene ville bli tilgjengelige med to motorer og firehjulstrekk. D-modellene ble lansert i de tre utgavene 60D, 85D og P85D, hvorav førstnevnte var den rimeligste. Nå melder Tesla på bloggen sin at 60D har fått en erstatter, nemlig Model S 70D.

70D blir altså den nye innstegsmodellen i Model S-serien, og har i likhet med de andre D-modellene dobbel motor, i tillegg til at den har firehjulstrekk som standard. Den representerer ellers en betydelig oppgradering i forhold til forgjengeren, først og fremst når det gjelder hvor langt man kan kjøre på én oppladning.

442 kilometer

Som navnet antyder har bilen nå et batteri på 70 kWh. Ifølge Teslas norske produktside skal dette holde til en rekkevidde på 442 kilometer, noe som er en vesentlig lenger enn den forrige utgaven av innstegsmodellen.

Ellers opplyser produsenten at Model S 70D leverer en effekt på 334 hestekrefter, og springer fra 0-100 kilometer i timen på 5,4 sekunder. Toppfarten ligger på 225 kilometer i timen, og prisen er oppgitt til 550 000 kroner.

Klar for levering i juni

Til sammenligning ligger modellen 85D med 428 hestekrefter på 623 900 kroner, mens toppmodellen P85D med 700 hestekrefter har en pris på 767 000 kroner. Tesla Model S 70D kan bestilles nå, og leveringen skal etter planen starte i slutten av mai eller begynnelsen av juni måned.

Mer teknisk informasjon om bilen og hva slags ekstrautstyr du kan få med finner du på Teslas produktsider. Om du synes 70D blir for pysete har vi for øvrig testet toppmodellen i D-serien, P85D, som vi kan bekrefte er temmelige heftige saker. Tesla-bilene blir stadig videreutviklet med programvareoppdateringer, hvorav den siste skal gjøre det vanskelig å gå tom for strøm.

Tesla Model S skal også snart få en «autopilot»: Den er kun få måneder unna »

(Via The Verge)

Les også
Vil bygge lynraske svevetog mellom Oslo og København
Les også
Dette er Teslas nye «husbatteri»
Les også
Denne elektriske sykkelen i retrostil kan nå bli din
Les også
Tesla vil at hjemmet ditt skal gå på batterier
Les også
Tesla får kanskje en ny og mektig konkurrent
Les også
Tesla Model S P85D: Slik er den helt nye og teknologispekkede Tesla Model S
Les også
Bli med inn i den nye Teslaen
Les også
Vi kappkjørte en 700-hesters Tesla mot en 70-hesters Golf
annonse