Tek.no

Nyhet

Nå skal denne fyren fortelle deg hvor du skal kjøre

Arnold Schwarzenegger låner stemmen sin ut til navigasjonsappen Waze.

Joe Seer/Shutterstock.com
Eigil Knudsen
18 Juni 2015 18:00

De fleste som bruker det mye kan sikkert skrive under på at stemmeassistert navigasjon fort kan bli irriterende monotont og kjedelig, men dette ser det nå ut til å bli slutt på. Den amerikanske avisen USA Today melder nemlig at man nå har anledning til å få instruksjoner av ingen ringere enn Arnold Schwarzenegger.

Actionskuespilleren med den svært så karakteristiske stemmen og aksenten skal nemlig låne seg selv ut til den populære navigasjonsappen Waze. Stuntet er et ledd i markedsføringen av sin kommende film Terminator: Genesys.

– Ironisk

Fremstøtet ble muliggjort via et partnerskap som Waze inngikk med filmselskapet Paramount Pictures, som produserer den nye Terminator-filmen. Skuespilleren selv sa til avisen at partnerskapet har et aldri så lite snev av ironi ved seg, med tanke på hva filmene handler om.

Waze skiller seg fra tilsvarende apper og har eksplodert i popularitet. Foto: Waze

– I 1984, når vi laget den første Terminator-filmen, snakket vi om hvordan verden var styrt av maskinene. Da var det science fiction, men nå forteller maskinene deg hvor du skal kjøre, sa Schwarzenegger til USA Today.

Den kjente skuespilleren og tidligere California-guvernøren skal ha tilbragt én time i et studio for å ta opp de ulike kommandoene til navigasjonsapplikasjonen, og i tillegg til vanlige kommandoer skal det også være lagt til kjente Arnold-sitater for å gjøre opplevelsen mer underholdene.

Skiller seg fra andre navigasjonsapper

Når man kommer frem til det endelige målet vil man for eksempel få et gjenhør med den ikoniske replikken «Hasta la vista, baby». Arnold-stemmen vil ikke bli permanent, men kunne vare frem til midten av juli, som er et par ukers tid etter premieren på Terminator: Genesys.

Waze, som vi for øvrig testet allerede i 2013, skiller seg fra andre navigasjonsapper ved at den blant annet lar brukere dele informasjon med andre brukere som skal samme vei, slik som for eksempel hendelser langs ruten din, raskeste rute til destinasjonen, hvor det finnes fotobokser og drivstoffprisene langs ruten.

Appen har opplevd økning i popularitet de siste årene, og ifølge USA Today gått fra 15 millioner brukere i 2012 til hele 50 millioner brukere i dag. Flere av IT-gigantene har vist interessere for appen, inkludert både Microsoft, Apple og Google, hvorav sistnevnte kjøpte tjenesten i 2013.

Har du problemer med å velge riktig Android-telefon? Denne nye Google-tjenesten kan kanskje hjelpe »

(Via Mashable)

Les også
Waze slipper bildelingsapp
Les også
Microsoft lanserer stemmeassistenten sin til Android og iOS
Les også
Waze: Denne har noe andre navigasjonsapper ikke har
annonse

Les også