Til hovedinnhold

Microsoft lanserer stemmeassistenten sin til Android og iOS

Gjør «Cortana» tilgjengelig for langt flere mobilbrukere.

Apple- og Android-brukere som ser nytten i de digitale assistenttjenestene Siri og Google Now får nå flere valgmuligheter i denne kategorien. I et ferskt blogginnlegg kunngjør Microsoft nemlig at de lanserer sin egen stemmeassistent-tjeneste Cortana til både iOS- og Android-plattformen.

Det innebærer altså at Cortana nå kan installeres som en egen app fra Google Play og Apple App Store ved hjelp av en annen ny funksjon kalt Phone Companion, som Microsoft også kunngjorde i det samme blogginnlegget.

Phone Companion er en applikasjon som skal komme innebygget i det nye operativsystemet Windows 10, og som skal gjøre det mulig å kjøre bestemte Windows-funksjoner på både Android- og iOS-baserte mobiltelefoner.

Phone Companion lar deg synkronisere både Android- og iOS-enheter med Windows-PC-en. Foto: Microsoft

Blir ikke helt komplett

Microsoft understreker imidlertid at visse Cortana-funksjoner som krever en dypere integrasjon med operativsystemene ikke vil tilgjengelig på iOS og Android.

For eksempel vil det ikke være mulig å justere på innstillinger eller bruke Cortana til å åpne andre applikasjoner. Man vil heller ikke kunne aktivere Cortana med stemmen, så dette vil vil kun være begrenset til Windows 10-baserte telefoner og PC-er. Flere av de viktigste funksjonene, slik som påminnelser, vil likevel fungere fullt ut.

Det generelle formålet med den nye Phone Companion-funksjonaliteten er for øvrig brukere skal kunne synkronisere enhetene sine med PC-en, uansett hvilken plattform enhetene tilhører. Ved å åpne Phone Companion-appen vil man kunne velge telefonen du eier.

Lar deg strømme musikk fra OneDrive

Funksjonen fungerer ikke uventet best med Windows Phone-plattformen, og om du velger en Android- eller Apple-telefon må du følge noen få steg for å få telefonene til å fungere greit sammen med Windows 10-PC-en. Ifølge Microsoft skal dette imidlertid være en enkel prosess.

Ved hjelp av Phone Companion-funksjonen vil det blant annet bli mulig å få tilgang til musikk lagret på skytjenesten OneDrive og spille den av gratis hvor som helst på Android- og iOS-enheter, via en kommende, oppgradert utgave av Xbox Music-appen.

De nye Cortana-appene vil bli tilgjengelige for Android i slutten av juni, og til iOS senere i år, uten en konkret dato. Den oppdaterte Xbox Music-appen til iOS og Android blir tilgjengelig i slutten av juli. Mer informasjon finner du på Windows-bloggen, og se også video under.

Microsoft har også kunngjort andre nyheter: Nå får Outlook.com en kraftig ansiktsløftning »

Les også
Nå lanseres Microsofts stemmeassistent til Android
Les også
Vi har prøvd Windows 10 – se hva vi synes
Les også
Snart kan Googles stemmeassistent brukes uten nettilgang
Les også
Nå skal denne fyren fortelle deg hvor du skal kjøre
Les også
Nå kan du bruke Googles søkefunksjon med bare ett trykk
Les også
Google viste frem nye Android M for første gang
Les også
Her er alle Windows 10-versjonene
Les også
Nå kan du prøve Microsofts nyeste nettleser
Les også
Microsofts taleassistent kommer til Android og iOS
Les også
Nå kan du bruke Nokias Here-kart på iPhone igjen
annonse