Til hovedinnhold

Bekreftet: Samsungs neste smartklokke får rotérbar urkrans

Gear S-oppfølgeren får ny og fiffig funksjon.

Etter at mobilgiganten Samsung slapp sin siste smartklokke Gear S i fjor har selskapet ennå ikke offisielt kunngjort oppfølgeren, men mange opplysninger har likevel dukket opp den siste tiden. Nå har Samsung omsider bekreftet i alle fall én av disse.

Som nettstedet SamMobile melder bekreftet Samsung nylig at den neste smartklokken vil komme med en rotérbar urkrans, noe det først dukket opp rykter om i mai i år. Bekreftelsen kom på en utviklerkonferanse i India nylig, som dreide seg om Samsungs mobile operativsystem Tizen.

Brukes trolig til navigering

Selskapet har tilsynelatende ikke oppgitt noen detaljer om akkurat hvordan den roterende urkransen skal brukes. Tidligere har det imidlertid blitt hintet om at man blant annet kan bruke den til å bla i lister eller zoome inn og ut av bilder.

Teaserbildet fra utviklersiden til Samsung, som indikerer en rund smartklokke som visstnok også får en roterende urkrans. Foto: Samsung

Sistnevnte kan bli en stor fordel med tanke på at smartklokkene er utstyrt med ganske små berøringsskjermer som det kan være vanskelig å uføre handlinger på med fingrene.

Når det gjelder de øvrige tekniske spesifikasjonene til Gear A, som visstnok skal være navnet på den neste smartklokken, kunne SamMobile melde for noen uker siden at produktet får en Exynos 3472-prosessor på 1,2 GHz, 768 MB minne, 4 GB lagringsplass og et batteri på 250 mAh.

Kan bli avduket senere denne måneden

Dette motsier tidligere rykter om at klokken får den samme Exynos 7420-prosessoren man finner i Galaxy S6. Den vil ellers ha en Super-AMOLED-skjerm med en oppløsning på 360 x 360 piksler, men selve størrelsen er ennå ikke kjent. Videre ble det nylig kjent at klokken trolig kommer med Samsungs nye mobilbetalingsløsning og operativsystemrt Tizen.

Mer informasjon om klokken vil trolig bli avslørt på et arrangement som Samsung etter sigende skal avholde den 13. august. Da skal selskapet ifølge ryktene også avduke den nye, ryktede mobiltoppmodellen Galaxy S6 Edge Plus.

Apple har også en ny smartklokke på gang: Slik blir oppfølgeren til Apple Watch, ifølge ryktene»

(Via Slashgear)

annonse