Til hovedinnhold

Java 9 kommer til neste år

22. september 2016 planlegger Oracle å slippe neste hovedversjon av Java.

Shutterstock | Montasje: Tek.no

Oracle planlegger å lansere Java 9 i september neste år. I en epost som har blitt sitert på Twitter ble en tidsplan for Java Development Kit 9 skissert. Denen vil bli basert på spesifikasjonen til Java Standard Edition 9. Produktet skal ha fullstendig funksjonssett den 10. desember i år, deretter skal flere trinn gjennomføres før produktet er allment tilgjengelig i september 2016. Avsender for eposten var var Mark Reinhold, sjefsarkitekt i Java Platform Group i Oracle.

Omfattende testing

Mark Reinhold, sjefsarkitekt for Java-plattformen i Oracle, legger opp til et lanseringsløp av Java 9 med rikelig tid til testing. Foto: Oracle/Charlotte Fiorito/Hartmann Studios

– Disse datoene er ment å gi tilstrekkelig tid til en omfattende gjennomgang og testing av de signifikante funksjonene i denne versjonen, i særdeleshet introduksjonen av modulsystemet og «modulariseringen» av selve plattformen, samtidig som utgivelsestakten med en ny hovedversjon annet hvert år blir beholdt, skrev Reinhold.

Modulariteten i det som er kjent som Project Jigsaw er den aller mest sentrale nye funksjonaliteten i Java 9. Den forrige hovedversjonen av Java, versjon 8, ble lansert i mars 2014.

Les også: Norske Neptune Software, som leverer utviklingsverktøy for Sap-applikasjoner, åpner kontor i Shanghai (CW)»

Flere milepæler

Det er flere milepæler i prosjektplanen. All testing skal være ferdig til 4. februar neste år. En versjon med «zero bug bounce» skal være ferdig til 21. april, og «Rampdown phase 2» skal være på plass 16. juni til neste år.

Dersom ingen involverte har innvendinger, eller at alle motforestillinger er adressert innen i dag (amerikansk tid), blir dette forslaget til tidsplan antatt som offisiell tidsplan for Java 9.

Les også: IKT Norge jubler; regjeringen senker el-avgiften for datasentre (CW) »

annonse