Tek.no

Nyhet

Skulle ta selfie – ødela kulturskatt fra 1700-tallet

Idiotiske turister.

7 Mai 2015 10:02

Vi går stadig lengre for å sikre oss spesielle feriebilder, og mange har nok sosiale medier i tankene allerede før bildene blir tatt. Hvordan skal man få tatt det kuleste bildet, og maksimalt antall «likes»?

Uheldigvis går mange litt for langt i jakten på det kule bildet. Ta for eksempel et par turister i den italienske byen Cremona. På besøk i den historiske bygningen Loggia dei Militi kom de over en svært forseggjort statue med to Herkules-figurer og byens våpenskjold.

Kjipt. Foto: Corriere della Sera

Ødela statuen

Der fikk de den ikke så veldig glupe ideen at de skulle klatre opp på marmorstatuen, for å få et minneverdig feriebilde. Moroa fikk en brå slutt da de knakk marmorstøtten, og den mektige kronen på toppen av våpenskjoldet braket i rett gulvet og knuste.

Statuen har klart seg siden 1700-tallet, og utvilsomt vært i hardt vær før. Opprinnelig sto den nemlig på toppen av byporten. Men to idioter på tur ble altså for mye for den uvurderlige kulturskatten.

Det er ikke klart hva slags straff de to kan vente seg. Politiet i Cremona vil ikke ut med nasjonaliteten deres enda. Vi får bare håpe at de ikke er norske.

Ta det litt med ro når du skal ta bilder, og sats heller på kvalitet
Her er ni enkle foto-tips du bør kunne

(Kilde: cnet)

annonse

Les også