Til hovedinnhold

YotaPhone 2 er lansert

Mobilen med skjerm både foran og bak har blitt oppdatert.

YotaPhone

Har du noen gang følt behov for en skjerm på baksiden av telefonen din? Antagelig ikke. Russiske Yota Devices har imildertid som ambisjon å endre behovene dine, og har nå lansert sin andregenerasjons smarttelefon med to skjermer: YotaPhone 2.

Vi visste allerede for 2 måneder siden at en oppfølger ville komme, men nå er den altså offentliggjort.

Bedre på alle punkter

Dette er forgjengeren, den originale YotaPhone.Foto: YotaPhone

Den nye telefonen får en 5-tommers AMOLED-skjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler på forsiden, og en 4,7-tommers E-Ink-skjerm på baksiden. Ellers er spesifikasjonene nokså gode, og vi finner en 2,3 GHz Snapdragon 800-prosessor fra Qualcomm under panseret.

Det følger også et hovedkamera på 8 megapiksler, et frontkamera på 2 megapiksler og et batteri på 2550 mAh. Telefonen er bedre på alle punkter enn sin forgjenger, og er også tynnere.

Slik ser den nye telefonen ut. Den har fått et mye rundere design enn sin forgjenger.Foto: YotaPhone

Konseptet med YotaPhone er enkelt, men ganske enestående. Kort sagt får du en vanlig mobilskjerm på den ene siden, og en svart-hvitt E-Ink-skjerm på baksiden. Fordi sistnevnte skjerm forbruker mye mindre strøm, er formålet at brukeren skal spare strøm ved å bruke denne til å se for eksempel varsler, klokke, alarmer og meldinger.

Lansert på MWC

Telefonen ble ikke overraskende lansert i anledning den pågående messen i Barcelona, Mobile World Congress. Her lanseres det mange andre godbiter også, og frem til og med 27. februar vil produsentene fortsette å overøse oss med teknologiske dingser.

YotaPhone har et eget konsept med sine toskjermede mobiler.
LG har imidlertid laget en bøyelig og selvhelbredende telefon! »

(Kilde: Engadget, Thenextweb)

annonse