Tek.no

Nyhet

Mobilspillet Snake gjør offisielt comeback

Samme fyr lagde Nokia-versjonen i 1997.

YouTube
Vegard Haugen
7 Mai 2015 14:30

Helt siden midten av 1970-tallet har folk hatt muligheten til å spille «Snake» på PC-en sin. Det går ut på å styre en slange innenfor en ramme, uten å krasje i veggen. Hver gang slangen spiser frukt, blir en bittelitt større, og dermed blir spillet også vanskeligere.

Taneli Armanto var mannen som lagde mobilutgaven av Snake for Nokia. Foto: rumilusdesign.com

I 1997 debuterte Snake som mobilspill på telefonen Nokia 6110, og fikk en ny oppsving. Denne versjonen var det en Nokia-ansatt ved navn Taneli Armanto som lagde. Snake ble senere forhåndsinnstallert på de fleste Nokia-mobilene som ble solgt frem til midten av 2000-tallet.

Nå melder The Verge at det kommer en helt ny versjon av retro-spillet, kalt Snake Rewind. Også dette spillet har Armanto vært med på å utvikle.

Det nye spillet er helt klart gjenkjennelig, men har samtidig blitt tilpasset en ny generasjon mobilspillere. Snake Rewind består av 10 ulike brett, skriver den finske utgiveren Rumilus Design på nettsidene sine.

Les også: Her er redaksjonens mobilspill-favoritter »

Spol tilbake hvis du krasjer

Snake Rewind blir tilgjengelig på Android, iOS og Windows Phone torsdag 14. mai. Spillet blir gratis, men du kan betale for oppgraderinger (kjøp i app).

Det er nye bakgrunner, nye farger og flere forskjellige typer frukt som slangen kan spise. Frukten kan tilsynelatende samles opp og brukes til å spole tilbake hvis du krasjer i veggen. Det er nok den aller største forskjellen fra det klassiske Snake-spillet.

Her ser du en demo av spillet som kommer neste uke:

Det første mobilspillet kom for 20 år siden
Og det var ikke Snake ... »

(Kilder: Rumulis Design, The Verge)

annonse

Les også