Til hovedinnhold

Før måtte du betale 3000 kroner i året...

Men nå har proff-versjonen av Google Earth blitt helt gratis!

Google

Du har sikkert prøvd Google Earth før - Googles separate kart-tjeneste som lar deg zoome og sveipe rundt på hele jordkloden. Tjenesten er helt gratis, og er kjempefin å bruke for å gi en litt mer visuell opplevelse enn det for eksempel Google Maps gjør. Men visste du at det også finnes en proff-utgave av tjenesten?

Nå åpner Google proff-versjonen opp for alle, uten at det koster deg en krone.

Frem til nå har proff-utgaven av Google Earth vært svindyr. Du har måttet betale 399 dollar hvert år, eller omtrent 3000 kroner med dagens kurs, for å bruke Google Earth Pro. Nå blir imidlertid tjenesten gratis, selv om du må søke om å få en tilgangskode.

Slik får du tilgang

Tilgangskoden til Google Earth Pro får du ved å gå til registrerings-skjemaet til Google.

Oppdatert: Du trenger ikke lenger å fylle ut et skjema for å få tilsendt en registreringskode. Alle nye brukere kan benytte seg av følgende kode:

  • GEPFREE

Last ned Google Earth Pro fra denne lenken, og logg inn med e-post-adressen din og koden over.

Hva får du?

Proff-utgaven låser opp en rekke avanserte funksjoner, og gir deg tilgang til ekstremt høyoppløste bilder. Det fjerner også en rekke restriksjoner, som at du bare kan laste ned bilder i 1080p i den vanlige utgaven, i stedet for originalbildene Google har tatt.

Hvis du er interessert i video lar proff-utgaven deg lage egne animasjoner, som zoomer og flyr over hele jordkloden. Da kan du få til noe som dette:

Google Street View byr også på mye moro:
Dette er de sykeste Google Street View-bildene »

(Kilde: Google)

annonse