Tek.no

Nyhet

Restauranter skal få fart på mobil betaling

Tar ikke av i butikk.

Shutterstock/Ammentorp Photography
11 Aug 2014 15:30

Tilbydere av mobile betalingsløsninger ser nå til restaurantbransjen i håp om å få fler til å ta teknologien i bruk.

Hittil har ikke mobilbetaling i butikk blitt noen stor suksess. En av årsakene synes å være at det ikke forenkler betalingsprosessen å ta frem mobilen og logge inn i en app, snarere tvert imot, skriver Wall Street Journal.

Nå mener bransjen at restaurantene er et åpenbart neste satsingsområde. Hvis mobilappen kan spare deg fra å be om regningen, vente på at den kommer, for så å vente på å få gjennomført selve betalingstransaksjonen, vil det bli mer attraktivt å dra frem telefonen.

Mobilen kan bli ditt foretrukne betalingsmiddel på restaurant, hvis bransjen får det som de vil.Foto: Shutterstock/Aleksandra Gigowska

PayPal, Groupon og Priceline Group er blant mange som nå snuser på mobilbetaling for restaurantmarkedet. Priceline Group kjøpte nylig OpenTable for 15 milliarder kroner, og lover at med deres app er det slutt på å vente på servitøren før du kan forlate restauranten.

Økte kostnader kan true utbredelsen

Løsningene til de forskjellige tilbyderne varierer, men alle har det til felles at du registrerer kredittkortet via appen når du ankommer restauranten, for så å hente regningen i appen og betale før du går.

Økt forbrukerbevissthet rundt økte kostnader knyttet til mobilbetaling kan bli til hinder for utbredelsen av løsningene. I London tar for eksempel drosjene et gebyr på 10 prosent hvis du skal betale med NFC. Også i Norge kan det være atskillig dyrere å betale med mobilen enn med BankAxept-kort. Årsaken er at mobilbetaling vanligvis går via Visa eller MasterCard, mens vanlig kortbetaling i Norge går via BankAxept, som har en svært lav transaksjonskostnad.

Les mer: Kaffen blir dyrere hvis du betaler med mobil

Kilde: Wall Street Journal

Les også
Alt kan bli dyrere med mobilbetaling
Les også
– iPhone 6 vil få enkel mobilbetaling
Les også
Her slipper de kort i minibanken
Les også
Deler ut to millioner – brukerstedene ikke klare
Les også
Telenor-kunder må betale for BankID på mobil
Les også
Visa vil inn overalt
annonse

Les også