Entusiastkabinettene blir oppgradert

Vi kikket på Silverstones nyeste modeller.

Hardware.no/Hannover: Kabinettprodusenten Silverstone hadde mye spennende å vise frem på årets CeBIT-messe, men det som kanskje pirret oss mest var de nye utgavene av modellene Raven og Fortress.

Raven 4.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Fortress 4.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Støtte for tunge kjølere.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Profilen på frontdøren på Fortress 4.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Solid front på Fortress 4.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

God plassutnyttelse

Kabinettene er skodd på samme lest, men har enkelte forskjeller. Forskjellene ligger først og fremst på det visuelle plan, men Fortress har også en rekke støydempende matter plassert rundt i kabinettet.

Vi snakker ikke om digre beist når vi snakker om Raven og Fortress, snarere om to snertne kabinetter. Selv om den utvendige størrelsen kanskje ikke er den største i klassen, er det fremdeles plass til eATX-hovedkort.

På innsiden er det nok av forandringer. Du finner for eksempel bare to brønner for optiske enheter, noe som er det laveste for kabinetter av denne størrelsen – normalt ser vi gjerne fire eller flere.. Standarden er flere, gjerne fire eller flere. Det er riktig nok sjelden man trenger så mange, og da er det bedre å bruke plassen på en annen måte.

Harddiskplasser er det totalt syv stykker av, i tillegg til fire plasser for SSD-er.

Fokus på ytelse

Fra Tony Ou, Marketing Manager i Silverstone, får vi høre at de har tenkt litt annerledes med de nye kabinettene. Her er det ikke hensynet til montering som har veid tyngst, snarere det ferdige resultatet.

– Dermed risikerer du at det er litt mer jobb å montere hovedkortet, men når det først er på plass, blir blant annet kjølingen bedre.

Av litt mer spesielle detaljer finner vi noe som minner om en liten jekk, helt i bunnen av kabinettet. Dette er en støtte for tunge prosessorkjølere viser det seg.

Solid frontparti

Ou vil gjerne vise frem fronten på Fortress også. Her er det ingen klassisk viftegrill. Disse lager mye støy når luften trekkes forbi forklarer han. Derfor har de holdt seg til et enkelt støvfilter. Til tross for manglende metall i front er kabinettet fremdeles svært stivt.

Fronten har også andre detaljer. Luftinntaket er vinklet bakover, slik at støyen også skal bevege seg den veien. I tillegg er frontdøren spesiell. Den består av en aluminiumsprofil, som først har fått en konkav form, før den er bøyd i en U-form den andre veien. Det hele ser svært elegant ut, og er absolutt noe som bør oppleves.

Prisnivået vil ligge på rundt 200 dollar for Fortress, og 150 dollar for Raven. Noen dato for lansering var ikke klar.

Vi er på Facebook!
Les også
Dette er nerdenes våte shoppingdrøm
Les også
Bitfenix har sluppet flere småkabinetter
Les også
Dette er de drøyeste maskinene vi fant i Taiwan
Les også
InWin frister med dyre og eksklusive kabinetter
Les også
Her spiller de i en skjerm av vanndamp
Les også
Denne lille boksen kjører to SSD-er i tandem
Les også
Her er kortet Geforce GTX Titan satt rekorder på
Les også
I denne sitter Intels neste generasjons prosessor
annonse