Nyhet

Verdens største PC-produsent er kinesisk

Men det er slettes ikke alle enig i.

HP har nå blitt vippet av pinnen som verdens største PC-produsent. Den nye kongen på haugen er Lenovo. Lenovo har lenge siklet på topplasseringen, og EMEA-sjefen uttalte senest på årets IFA at de både hadde planer og tro på at de skulle bli størst i løpet av året.

Det målet har de nådd; et anerkjent analysebyrå melder nå at Lenovo er den største PC-produsenten. Samtidig melder imidlertid et annet byrå at Lenovo slettes ikke er størst, og at det er HP som fortsatt innehar tronen

De to produsentene teller nemlig på litt forskjellige måter for ulike produkter, spesielt innen arbeidsstasjoner. Dermed blir det å skulle sammenligne rene tall litt som å sammenligne epler og pærer, noe som går dårlig.

Gartner: Lenovo er størst

Analyseselskapet Gartner har likevel kommet til den slutningen at Lenovo nå er størst, etter å ha gravd litt ekstra i tallene. Lenovo skal ha en markedsandel på 15,7 prosent, mens HP må nøye seg med 15,5 prosent.

Når det gjelder antallet enheter ut på markedet kan Lenovo notere seg 13,8 millioner, hvilket er en økning på 10,2 prosent fra fjoråret.

Fra Lenovo sentralt blir det uttalt at de regner med at den solide veksten de siste årene skyldes flere aspekter. Blant annet solide salgsorganisasjoner på lokalt nivå, kombinert med et solid distribusjonsapparat. I tillegg skal det ha vært solide investeringer både på forskning og utvikling, samt produksjonsteknologi.

IDC: HP er størst

Analyseselskapet IDC er derimot ikke enig med Gartner. Skjønt, de enes om Lenovos markedsandel på 15,7 prosent, men IDC mener at HP ligger på 15,9 prosent. IDC er også enige i at Lenovo vokser kraftig, men de mener veksten representerer 9,8 prosent.

(Kilde: Lenovo og IDC)

Les også
Hevder Lenovos PC-er er bannlyst av etterretningsbyråer
Les også
Sharp og Lenovo går mot TV-partnerskap
Les også
Slik blir IT-framtiden
Les også
Lenovo varmer opp til Windows 8
Les også
Lenovo dytter ut to griselekre maskiner
Les også
Asus og Lenovo fosser frem
Les også
Ledertalentet som gikk helt til topps
annonse