Til hovedinnhold

Android knuser iPhone

De siste målingene fra IDC viser klart at Android drar fra Apple.

Amobil.no

Vi skal ikke veldig langt tilbake i tid siden det var dødt løp mellom Android og iOS på smarttelefoner. Nå har imidlertid Android-salget tatt helt av, noe som bekreftes av flere analysebyråer. I forrige uke meldte Canalys at to av tre smartmobiler i verden kjører Android, og nå følger IDC opp med egne tall som bekrefter det samme.

– Android fortsetter å fyre på alle sylindre, sier senioranalytiker Ramon Llamas i IDC i en pressemelding.

– Markedet ble bønnfalt med mange flaggskip-modeller fra Androids håndsett-partnere, prisene var godt innen rekkevidde i flere prisklasser, og brukeropplevelsen fra både Google og produsentene forbedret Android-mobilenes bruksverdi langt utover vanlig telefoni, oppsummerer han.

Ifølge IDC hadde Android en markedsandel på 68,1 prosent av totalt 154 millioner smartmobiler på verdensbasis som ble levert til butikker i andre kvartal 2012. Apple iOS hadde 16,9 prosent, ned fra 18,8 prosent i samme kvartal i fjor. BlackBerry OS, Symbian og Windows Mobile/Windows Phone 7.5 hadde henholdsvis 7,4 prosent, 6,8 prosent og 5,4 prosent.

Chart: Worldwide Smartphone OS Market Share, 2Q 2012Description: Tags: Author: IDCcharts powered by iCharts

Samsung den store vinneren

Ifølge analysebyrået er det Samsung som er den store vinneren i andre kvartal. Sørkoreanerne sitter på en markedsandel på hele 44 prosent. Videre er det klart at stadig flere Android-mobiler selges med OS-versjon 4.0 Ice Cream Sandwich.

Apple har vokst kraftig, men dette blir ikke like tydelig i den totale oversikten på grunn av Android-dominansen i markedet. Dessuten observerer IDC at kjøperne sitter litt på gjerdet med tanke på at en ny iPhone-modell nærmer seg lansering.

BlackBerry og Symbian opplever begge katastrofale tall om dagen. Analyseselskapet tror Windows Phone er avhengig av flere toppmodeller for å kunne nærme seg Android og iOS. Linux-baserte OS (Android ekskludert), da i hovedsak Samsungs Bada, har i enda større grad trukket i skyggen av Android.

IDC påpeker likevel at smartmobilkrigen på ingen måte er over. Mange brukere rundt om i verden bruker fortsatt såkalte "feature phones" – mobiler du stort sett bare kan ringe og sende meldinger med.

Les også: Galaxy SIII går som varmt hvetebrød

(Kilder: pressemelding)

Mer om
annonse