Tek.no

Nyhet

Prisnederlag for TV 2

23 Nov 2009 11:35

Når du ser en TV-sending i dag er sjansen veldig stor for at den er digital, og at den blir levert til deg via kabel. Om du har for eksempel Canal Digital eller Get bestemmes av hvor du bor, og hvem av de to som har kabelnettet i ditt område. Kabeldistributørene betaler en gitt pris per kunde per måned til fra TV-selskapene. Det er denne prisen TV 2 ønsker å øke, men som Kabeltvistutvalget aviste.
Ifølge Dagens Næringsliv betaler leverandører på blant annet det digitale bakkenettet, parabol og IP-TV en pris mellom 15 og 26 kroner per kunde i måneden. Til sammenligning ligger tilsvarende pris for å sende TV 2s sendinger kun på 53 øre per kunde på kabel. Det er altså denne satsen uenigheten handlet om, og i 2008 klaget TV 2 uenigheten inn for Kabeltvistnemnda.

(Artikkelen fortsetter)1500 prosent økning
I 2006 ble TV 2 og de fleste kabel-TV-distributørene enige om hvilken pris som skulle betales for å sende kanalens innhold på kabel. Uenigheten gjaldt betaling for tidsperioden 2007 til 2009, der kanalen ønsket en heving av prisen, slik at forskjellen fra 2006 til 2009 ville utgjort over 1500 prosent økning i pris. Klagen ble altså avist, noe blant annet Canal Digital er tilfreds med.
- Vi har hele tiden hevdet at TV 2 får den betalingen de har krav på, såkalt markedspris. Vi er selvsagt glad for at kabeltvistnemnda har gitt oss medhold i ett og alt, sier Canal Digitals administrerende direktør, Svein Erik Davidsen i en pressemelding.

annonse

Les også