Tek.no

Nyhet

Fritt fram for ny PC

25 Juni 2009 17:00

Vi skrev tidligere denne måneden at dersom du kjøper en PC med Windows Vista fra fredag 26. juni, vil du gratis kunne oppgradere til Windows 7 når denne slippes. Dette er nå offisielt bekreftet av Microsoft, så du kan trygt ta turen til din lokale PC-pusher dersom du har planer om å bruke feriepengene på ny datamaskin.
Windows 7 kommer som kjent 22. oktober, og en annen dato du kan legge på minnet er 31. oktober. Da skal nemlig den norske fullversjonen være å finne i butikkhyllene.
Nøyaktig hvordan du skal gå frem for å oppgradere fra Vista til Windows 7 har Microsoft overlatt til den enkelte forhandler, så dersom det er litt tvil hos selgeren på hvordan dette skal gjøres, vil det i det minste være et sjakktrekk å ta godt vare på kvitteringen.

Husk nettleser

Microsoft har valgt å fjerne Internet Explorer - altså nettleseren som vanligvis følger med Windows - fra den europeiske versjonen av Windows 7. Det betyr at du selv må installere en nettleser i etterkant. For maskiner som kommer med Windows 7 preinstallert vil det være opp til PC-produsenten å velge hvilken nettleser som følger med.

Det å gå fra Vista til Windows 7 vil derfor ikke være gjort med et museklikk. En nettleserfri Windows 7 krever ny installasjon, så du må selv passe på å ta vare på filer du ønsker å ta med videre. For ikke å snakke om at du passe på å laste ned nettleseren du vil bruke og legge denne på en minnepinne eller lignende.

Microsoft vil for øvrig også tilby en gratis DVD med blant annet Internet Explorer 8.

Les også
7 ting du må vite om Windows 7
annonse

Les også