Sniktitt på Samsung I7500 Android

Samsung blir ikke først på det norske markedet med en Android-mobil, ettersom HTC nå har bekreftet at de vil slippe sin modell HTC Magic den 5. juni.  Begge disse mobiltelefonene er basert på Googles operativsystem Android uten noe egentilpasset meny. Dermed vil brukeropplevelsen ikke skille seg stort fra den ene til den andre modellen. Noen forskjeller er det på de to modellene, men dette dreier seg mest om navigasjonstaster, minne, kamera og skjerm.
Samsungs variant heter I7500, og kommer med OLED-skjerm. Denne skjermen bruker mindre strøm og har bedre kontrast enn tradisjonelle TFT-skjermer.

Toppskiktet

Samsung I7500 ligger godt i hånden, og materialvalget gir inntrykk av at dette er en mobiltelefon i toppskiktet. Det mørke chassiset og den lyssterke OLED-skjermen på 3,2 tommer levner ingen tvil om at Samsung sikter mot den øvre delen av smartmobilmarkedet.

Å se film på denne mobilen gir en god opplevelse. Hvor lenge du kan se film før batteriet er flatt vet vi ikke, for vi har ennå ikke fått anledning til å måle dette. Betjeningen er enkel, og den taktile responsen (haptic) ved skjermberøring er raskere, og dermed mer brukervennlig, enn det vi har opplevd med en del andre touchmodeller. Når du er blitt mer fortrolig med det nye menysystemet kan du skru av denne funksjonen, om du vil slippe å kjenne det lille dunket som markerer at telefonen har registrert berøringen. 

Mange programmer

Telefonen er tynn, og navigasjonsknappene under skjermen er enkle å bruke. Nå var modellen vi fikk prøve en prototyp, og det betyr at det ennå kan komme mindre endringer i programvaren. Om den vil ha programvare ut over det som er standard i Android vet vi ikke, for det er noe som kan tilpasses det enkelte marked. Uansett er pakken med standardprogrammer omfattende, og en egen butikk på telefonen lar deg velge i et hav av tilleggsprogrammer, hvor av mange er gratis.

Bak Android-initiativet står Google, som selvsagt har sørget for å få sine tjenester godt integrert i telefonen. Det betyr at du har Google Maps (med GPS), Gmail, Google søk, Picasa og en rekke andre tjenester tilgjengelig fra du skrur på mobiltelefonen.

8GB minne

Vi merker oss at I7500 har 5 megapiksler kamera og 8 GB innbygget minne. Menyene er enkle å navigere i, og reaksjonen på input er presis. Skjermen kan roteres 90 grader for å få skjermbildet i landskapsmodus. Dreier vi for kjapt henger det litt. Det samme skjer når vi blar raskt i bilder, men skal visst nok skyldes at programvaren ikke er endelig.

Med noen små detaljer å rette opp i, er det for tidlig å trekke noen konklusjoner i forhold til hvor godt I7500 vil fungere. Men ettersom prosessoren er mer eller mindre identisk med den som sitter i HTC, en Qualcomm MSM med klokkefrekvens på 528 MHz, så antar vi at ytelsene vil bli omtrent de samme.

Vi fikk som tidligere nevnt ikke anledning til å kjøre batteriet på I7500 tomt, så hvor god batterikapasitet telefonen har gjenstår å se. Men med tanke på at den har et stort batteri og OLED-skjerm velger vi å være optimistiske.

Spekk

Spesifikasjonene, slik Samsung oppgir dem, finner du i faktaboksen.

Noen pris er foreløpig ikke oppgitt.

Les også
Bilder av Samsung InstinctQ
Les også
Test: HTC Magic
Les også
HTC Magic mot Samsung i7500
Les også
Slik er Samsungs neste flaggskip
Les også
Her er din neste mobiltelefon
Les også
Forhåndsbestill Magic i dag
Les også
Motorola på banen med Android?
Mer om
annonse