Til hovedinnhold

Det du trenger til iPoden

Hvis du vil at iPoden din skal vare lenge, er noe av det første du bør skaffe deg en skikkelig oppbevaringsveske eller et etui. Her finnes det et hav av ulike produkter å velge blant, alt fra såkalte sokker du trer rundt, til skinnetuier, silikonbeskyttelse eller søte tøyposer.
I tillegg får du harde plastdeksler til å ha utenpå det originale dekselet eller gjennomsiktige beskyttelsesskjold til å ha over skjermen og beskytte mot riper.
Prisene er gjerne stive for slikt utstyr hvis du kjøper det i typiske telebutikker, men på nett er det lett å gjøre gode kjøp på iPod-tilbehør. Vi vil spesielt anbefale den Hong Kong-baserte nettbutikken DealExtreme.com.
Ikke bare selger de iPod-utstyr og andre dingser til noen kroner, de har også gratis levering til Norge. Holder du deg til bestillinger på under 200 kroner, unngår du fortollingsgebyr og moms. Det er likevel verdt å merke seg at det ofte er lang leveringstid ved bestilling. De samler nemlig opp bestillinger og sender store pakker samlet.

Les mer om å handle fra utenlandske nettbutikker.

Mer energi
Noe du fort begynner å savne er ekstra batterikapasitet og reserveladere. Dette koster deg gjerne flere hundre kroner hvis du du kjøper det originalt hos Eplehuset eller hos andre telebutikker. På nett finner du derimot mange tilbud, og vi nevner igjen DealExtreme der du får slikt til en slikk og ingenting.
På DealExtreme får du for eksempel denne billaderen til iPod for rundt femtilappen - gratis levert hjem til deg.
På samme måte finnes det nødbatteri eller nødlader som du kan feste på spilleren hvis du er på farta og plutselig trenger litt ekstra batteritid.

Bedre lyd
Noe annet som enkelt hever kvaliteten på iPoden betraktelig er å bytte  ut  de medfølgende hodetelefonene. Disse er sjelden av noe kvalitet som er noe å snakke om, og det er ofte ikke mange hundrelapper det er snakk om for få en helt annen lydopplevelse.


Det finnes også nok av ulike varianter for enhver smak, du kan for eksempel tenke over om du ønsker deg trådløse hodesett eller om du holder deg til varianten med ledning. Kanskje vil du ha store hodeklokker på deg eller mindre plugger du putter i ørene som også holder bakgrunnsstøy fra omverdenen borte.

Les mer om valg av hodetelefoner.
Bruker du øreplugger med lange ledninger, erfarer du nok også at de har lett for å bli til en kaos når du har dem liggende i veska. En løsning  på dette er en liten figur som du kan surre ledinngene rundt.

Høyttaler
Vil du heller dele lydopplevelsene dine med andre, er en ekstern høyttaler til poden tingen. En dockingstasjon lar deg gjøre spilleren om  til et lite stereoanlegg.


Noe mange har klagd over at mangler på iPoden er radio. Nå er det riktignok kommet mange apllikasjoner som åpner for bruk av digitalradio på spilleren. Likevel kan kanskje den gode gamle varianten med å koble til en liten radiomottaker fortsatt være et alternativ.
Drømmer du heller om en iPhone, finnes det noen triks for å hacke om iPoden din tom til en nestenmobil. Da må du imidlertid benytte deg av en applikasjon som støtter bruk av IP-telefoni på spilleren.

Programmer og podcast
Det finnes en rekke annet dill og dall til iPoden, for eksempel kan kanskje disse vanntette iPod-høyttalerne være noe for deg.
Glem heller ikke alle mulighetene du har til å pimpe spilleren med de mange forskjellige applikasjonene som finnes der ute.


En annen morsom og helt gratis finesse er podcast. Dette er lyd- eller videofiler som du laster ned på spilleren. Det kan være alt fra lydbøker, spill, språkkurs og reiseguider til tv-serier eller radioprogram.
Les mer om podcast her.

Styr unna
Det finnes nesten ikke grenser for hva du får av tilbehør til iPoden, og velger du det rette utstyret kan du fort få mye mer ut av MP3-spilleren din. Det er likevel en del ustyr du bør styre unna.
Tannbleking, sexleketøy og undertøy kan sies å være blant de tingene iPoden ikke egner seg så veldig som. Les mer om annet unyttig iPod-tilbehør.

Mer om
annonse