Nyhet

Galaxy Note III kan få enda større skjerm

Samsungs Note II-etterfølger skal være underveis, hevder koreansk presse.

Natt til fredag neste uke, norsk tid, lanseres Samsungs nye flaggskip, Galaxy S IV. Men allerede nå spekuleres det i hva som blir det neste store produktet fra koreanske produsenten.

Den koreanske avisen Korea Times hevder at Samsung har planer om å lansere en 5,9-tommers mobiltelefon en gang i løpet av andre halvår. Opplysningene skal de ha fått direkte fra Samsung, fra en kilde som ønsker å være anonym.

Om den nye telefonen vil få navnet Galaxy Note III, eller noe annet, sier ikke Korea Times noe om. Men dagens Samsung Galaxy Note II-modell har en skjerm på 5,5 tommer, og dermed havner den kommende modellen i noenlunde samme størrelseskategori. Det vil si kategorien som av mange omtales som "phablet", en mellomting mellom telefon og nettbrett.

Åttekjerners prosessor

Ifølge det koreanske nettstedet vil den nye mobilen være utstyrt med Samsungs egen åttekjerners Exynos-systembrikke. Dette for å møte forbrukernes krav til stadig raskere ytelse og raskere nedlastingshastigheter.

Skjermen vil være en vanlig OLED-skjerm, men det er usannsynlig at den vil få den nye typen bøyelige skjermer som Samsung nå har utviklet. Samsung sliter med å produsere nok av disse.

Samsung skal ha solgt mer enn 10 millioner Galaxy Note II-modeller siden lanseringen i september 2012, og en kilde i Samsung sier at selskapet venter en kraftig økning i etterspørselen etter denne typen produkter. Det vil hjelpe Samsung med å beholde ledelsen foran Apple og andre konkurrenter, sier kilden ifølge Korea Times.

Etter Samsungs suksess med Galaxy Note-modellene, prøver nå flere av konkurrentene å utfordre dem. På Mobile World Congress i Barcelona nylig fikk vi for eksempel prøve ZTE Grand Memo – som antagelig er verdens kraftigste Android-mobil for øyeblikket. Et annet konkurrerende produkt er Huawei Ascend Mate, med 6,1-tommers skjerm.

Her kan du lese mer om Samsung Exynos-brikken med åtte kjerner.

Amobil.no kommer til å være tilstede på Samsung Galaxy S IV-lanseringen i New York. Liveblogg starter her på Amobil.no klokken 01:00 natt til fredag 15. mars.

(Kilde: Korea Times)

Les også
Trolig verdens kraftigste Android-mobil
Les også
Vi klår på «verdens største mobiltelefon»
Les også
Slik er Samsungs råeste systembrikke
Les også
Samsung Galaxy Note II: Raskere og mer gjennomført gigantmobil
annonse