Til hovedinnhold

Denne bilen kan vise film på veggen

Gjør bakgården om til en drive-in-kino med Smarts projektorbil.

Daimler

Savner du den gode gamle drive-in-kinoen som var populær i USA på 50- og 60-tallet? Nå kan du igjen få sjansen se film mens du sitter bak rattet.

Bilprodusenten Smart viser nå fram en splitter ny modell med en noe uvanlig funksjon – en innebygd projektor i panseret.

Spiller film fra mobilen

For å nyte en filmklassiker, trenger du bare å parkere din Smart Forstars foran en noenlunde jevn og lys vegg. Filmen spilles av fra din smarttelefon, som du kobler trådløst til bilens kinosystem via Bluetooth. Lyden pumpes ut gjennom doningens høyttaleranlegg.

Smart har ennå ikke oppgitt noen detaljer om oppløsningen eller lysstyrken på projektoren. Men det ligger nok i kortene at film også i dette tilfellet nytes best i mørket.

Inviter gjengen til friluftskino

Du kan spille av lagrede filmer trådløst fra mobilen.Foto: Daimler

Tanken er nok at projektor-bilen skal gi en intim filmopplevelse for forelskede par. Men hvorfor ikke invitere hele kameratgjengen til friluftskino på parkeringsplassen bak den store hvite idrettshallen?

Og dersom du står fast i bilkø, kan det jo friste å vise en episode av Mad Men på traileren foran deg mens du venter på at det skal gå framover.

Hvorvidt projektoren kan brukes mens bilen kjører, opplyser ikke Smart. Men vi vil uansett fraråde å vise film på andre kjøretøyer mens du dundrer avgårde i 120 på motorveien.

Vises fram i Paris

For de bilinteresserte bør vi vel nevne at Smart Forstars er en toseters elbil med en motor på 60 kW. Toppfarten er 130 km/t.

Foreløpig er projektorbilen bare et konsept, og det er uvisst om den vil komme på markedet. Men dersom du vil se Smarts smarte firhjuling aksjon, kan du besøke Paris Motor Show som er åpent fram til 14. oktober.

Vil du heller ha en mobiltelefon med projektor? Da bør du sjekke ut Samsung Galaxy Beam.

Les også:

Hva synes du om projektorbilen? Kunne du tenke deg en sånn? Diskuter gjerne i kommentarfeltet.

Kilder: OhGizmo!, Dvice, pressemelding

annonse