Til hovedinnhold

Gjør deg klar for lanseringsfest!

De neste to ukene blir spennende for deg som venter på nye mobiler.

Skjermdump, HTC

Vi tyvstartet på messeåret 2013 da vi var til stede på den gigantiske CES-messen i januar. Nå er tiden inne for årets viktigste mobilmesse; Mobile World Congress. I år kommer den imidlertid ikke alene.

Allerede i morgen er det nemlig duket for lansering i London. Det er HTC som står for lanseringen, og vi er til stede når det som sannsynligvis blir oppfølgerne til dagens One-serie slippes.

Det er uklart om det HTC vil vise frem i morgen er en serie telefoner, eller én enkelt toppmodell. Det er iallfall én modell vi forventer vil dukke opp; HTC M7, eller bare HTC One.

Amobils Espen Irwing Swang og Finn Jarle Kvalheim reiser til London for å dekke HTCs lansering i morgen kveld.

Som med alt som kommer fra ryktebørsen er det meste her noe usikkert. Det inkluderer navnet. Telefonen har gått under navnet M7 i lange tider, men i den senere tiden omtaler stadig flere medier den nye HTC-modellen som bare HTC One.

Også før dagens One-modeller ble det snakket om én enkelt viktig modell, som viste seg å være et helt utvalg av ulike telefoner. I dag kan du kjøpe One V, One SV, One S, One X og One X+ – og det er bare i Norge. Resten av verden har enda flere modeller.

Supermobil

Hva nå enn navnet blir, er det ventet at det nye flaggskipet vil få heftige spesifikasjoner. Her snakkes det blant annet om en 4,7 tommer stor skjerm, med full-HD-oppløsning. Tidligere rykter omhandlet en større skjerm på fem tommer, men disse ser ut til å ha gått ut på dato for øyeblikket.

En kraftig systembrikke fra Qualcomm er også ventet å få plass. Sannsynligvis dreier det seg om en høyt klokket utgave av Snapdragon S4 Pro, med fire prosessorkjerner og svært rask grafikkdel.

Slik kan HTC M7, eller HTC One, bli seende ut, hvis ryktene stemmer.

Ny design?

Det har blitt spekulert i mange ulike design for den nye mobilen. For noen dager siden la HTC selv ut en nedtellingsklokke som teller ned til i morgen ettermiddag. I bakgrunnen for denne klokken går en videosnutt som viser designdetaljer fra det som formodentlig er den nye telefonen.

Skal vi dømme ut fra videoen, er det bildelekkasjene som har liknet litt på en blanding mellom nye BlackBerry Z10 og Apple iPhone 5 som blir den riktige designen. Men, for alt vi vet kan det dukke opp flere telefoner i morgen.

Verdt å få med seg er det også at HTC allerede har to supertelefoner med full-HD-oppløsning. J Butterfly i Japan, og Droid DNA i USA. Begge har svært annerledes design og større skjerm enn telefonen det går rykter om nå.

Vi er til stede i salen når HTC avduker sine nye modeller i morgen klokken 17 norsk tid.

Les også: Snart kan ladingen gå enda raskere

Mobile World Congress

Selv om HTC tyvstarter, skal vi ikke glemme verdens største mobilmesse, som finner sted i Barcelona. Her tyvstarter noen av produsentene allerede nå på søndag, men messen varer frem til torsdag i neste uke.

Her kan vi sannsynligvis vente oss lanseringer fra LG, Nokia, Huawei og Asus, for å nevne noen. Vi vil naturligvis viderebringe alt som skjer, og legge ut sniktitter på løpende bånd.

De oppmerksomme har kanskje fått med seg at Samsung ikke er nevnt.

I utgangspunktet ble det snakket om at Samsung skulle ha en lansering i løpet av Mobile World Congress. Denne lanseringen skal være avlyst, selv om Samsung likevel skal ha et nærvær der. Det er mulig det kommer nye produkter i Barcelona, men foreløpig er det ukjent hva det vil dreie seg om.

Les testen av Sony Xperia Z: Dette er den beste mobilen vi har testet

Dette er ett av de drøssevis av konseptbildene av en Galaxy S4 som har gått runden på internett. Bildene stammer som regel fra designere, og har ingenting med den endelige utgaven å gjøre. Spesifikasjonene stemmer ganske godt med de som har surret på ryktebørsen så langt.

Galaxy S4 midt i mars?

Den kommende oppfølgeren til dagens Galaxy S III blir neppe å se i Barcelona. For det første har ikke Samsung pleid å lansere toppmodellene i Galaxy-serien på Mobile World Congress. Dessuten har Samsung tradisjon for å slå på stortromma rundt de heftigste modellene – og en rolig avduking i messeområdet ville neppe strukket til for den koreanske elektronikkgiganten.

Ryktene skal derimot ha det til at Galaxy S4 blir lansert midt i mars, og at lanseringen sannsynligvis finner sted et sted i USA. Samsung har tidligere pleid å lansere toppmodellene sine i Europa. Enkelte har spekulert i at Samsungs USA-lansering er til for å legge press på erkekonkurrent Apple.

Foreløpig har vi ingen informasjon om Galaxy S4-lanseringen, men vi har likevel hørt mange andre lekre rykter:

Dette vet vi om Samsung Galaxy S 4 så langt

annonse