Til hovedinnhold

Denne viser deg lynaktiviteten

Den norske lynapplikasjonen viser deg om det har vært lyn i ditt område.

Sommeren er over oss, og ettersom varmegradene tar over landet kommer også faren for mer lynnedslag enn vanlig. En student hos Sintef har i flere uker jobben med en applikasjon som kan vise lynaktivitet for de siste timene, og vi har testet den.

Applikasjonen ligger ennå ikke ute på Android Market så den må lastes ned her. Du må også huske på å åpne for andre kilder enn Android Market når du skal installere den. Dette kommer ofte opp som et valg når du prøver å installere programmer som ikke er fra Market.

Selve applikasjonen er svært enkel og du får muligheten til å velge hvor hen i landet du ønsker å se den nyligste lynaktiviteten. Du får oversikt over resten av Norden også, men her kan du ikke gå like nærme som i Norge.

Kun til Android

I tillegg viser programmet aktivitet for ganske lenge siden, da vi testet applikasjonen fikk vi informasjon som hadde skjedd fem timer tidligere, og skulle denne applikasjonen vært optimal burde den hatt en raskere oppdateringsfrekvens.

Applikasjonen er ennå ikke tilgjengelig til noe annet operativsystem enn Android, men utviklerne vurderer å lage en versjon iOS også.

Det er helt grei applikasjon hvis du er interessert i se den siste lynaktiviteten, og kan komme til nytte når du for eksempel skal ut på tur. Utover dette syns vi brukergrensesnittet blir i overkant enkelt, og animasjonene ser ut som de kommer fra 1990-tallet. Men hvis du overlever den heller labre grafikken, kan du nok ha god bruk for applikasjonen.

Les også:

(Kilde: lyninfo.net, dagbladet.no)

Mer om
annonse