Tek.no

Nyhet

Nettbrett med både Windows 7
og Android

3 Juni 2011 10:47

Hardware/Taipei: I Norge er nok produsenten Viewsonic mest kjent for skjermene sine. På Computex i Taiwan viser de derimot at de behersker mer enn å lage dataskjermer.

Den minste serien i nettbrett-familien er ViewPad 7. Man har valget mellom en standard versjon; ViewPad 7 og en oppgradert modell; ViewPad 7x. Nettbrettene har syv tommers skjerm, derav navnet. Førstnevnte modell har en skjermoppløsning på 800x480, mens sistnevnte har en oppløsning på 1024x600 og «multi-berøringsskjerm», med opptil ti fingre.

Begge modellene kan brukes som vanlig telefon, gjerne med Bluetooth-headset. Lillebroren kjører Android Froyo, mens storebror 7x har Android Gingerbread. Kai Wang, produktsjef for ViewSonic i Asia/Stillehavet, kan fortelle at 7x vil bli oppgradert til Android Honeycomb i løpet av tredje kvartal i år. Begge modellene har luke for microSD-kort og kamera på forsiden og baksiden.

Videre har begge modeller micro USB-tilkobling, stereo høyttalere og vanlig kobling til hodetelefoner. ViewPad 7x har i tillegg utgang for mini-HDMI og støtter 4G.

Den største serien i nettbrett-familien er ViewPad 10. Disse nettbrettene har skjermer på 10 tommer med 1024x600 oppløsning. Nettbrettene kommer i fire ulike varianter; ViewPad 10, 10s, 10Pro og 10H. ViewPad 10 og 10Pro leveres med både Windows 7 og Android installert som operativsystemer. Kai Wang forteller at brukervennlighet står i sentrum for alle disse produktene. Derfor har de utviklet produktene slik at man ikke trenger å restarte maskinene for å bytte operativsystem, dette gjøres bare ved å berøre et ikon på skjermen. ViewPad 10s og 10H leveres bare med Android.

Alle maskinene har Wi-Fi og støtter Bluetooth. De har USB-innganger, luke for microSD og utgang for hodetelefoner. Standard-modellen ViewPad 10 er naturligvis den enkleste modellen og kommer med Intel Atom 1,66 GHz prosessor og 32 GB SSD, samt 1GB minne. Den har et 1,3 megapixel kamera i front og utgang for mini-VGA.

ViewPad 10s er myntet på de som primært ønsker et nettbrett for underholdning. Maskinen kjører ut grafikk i full HD gjennom en port for mini-HDMI og er utstyrt med en Tegra 2 tokjerneprosessor. Maskinen kan fåes med 3G-støtte og dock som tilbehør.

ViewPad 10Pro er på sin side myntet på forretningsmenn som har behov for et nettbrett. Det kjører som sagt både Android og Windows 7 og har Intel Oak Trail Z670 1,5GHz, samt en 32 GB SSD og 2 GB minne.

ViewPad 10H er den letteste og tynneste modellen. Den veier 680 gram, er 10,5mm tykt og har Tegra tokjerneprosessor på 1 GHz. Kamera finner du både foran og bak på maskinen og batteriet varer i over åtte timer, i følge Kai Wang.

Noen av produktene er tilgjengelig i Norge og kan søkes opp i prisguiden vår. Kai Wang mente videre at alle produktene skulle bli tilgjengelig i hele Europa, tidspunktet visste han på den annen side ikke.

Les også
Bærbar, stasjonær og nettbrett i ett
Les også
Nå er prisen klar
Les også
Ipad 2 klar neste år?
Les også
To lesebrett fra Sony
Les også
Viewsonic blir grønnere
Les også
Viewsonic VP2650wb
Les også
Skjerm for spillentusiaster
annonse