Nyhet

Her er utviklernes Android-perler

Vi har funnet ut hvilke apper en knippe norske app-utviklere bruker.

Den siste måneden har vi tatt for oss både redaksjonens favorittmobiler og redaksjonens favorittapps, og tilbakemeldingene var gode.

Så tok vi turen ut av kontoret og snakket med fire norske utviklere, som fortalte om sine favorittapps. Problemet var imidlertid at 15 av de 17 appene de nevnte var kun tilgjengelig på iOS-plattformen, noe vi ikke hadde regnet med da vi først snakket med utviklerne.

Derfor har vi snakket med et par andre personer i bransjen, og bedt dem om å liste sine favoritt-applikasjoner til Android.

Øyvind Kvangardsnes, seniorkonsulent hos Bekk

Kjapp info: Bekk er en konsulentselskap som samarbeider med en rekke store, norske selskaper. De har bred erfaring med design og utvikling av mobile tjenester, og samarbeider med selskaper som IBM, Microsoft og Oracle.

Her er Øyvind Kvangardsnes' favorittapper:

Pulse Reader

Fulgte med min Galaxy Tab 10.1 og blir flittig brukt. Pulse er en knakende bra feed/nyhetsleser som rett og slett fungere veldig bra på tablet (noe som desverre ikke kan sies om så veldig mange apper...)

Last ned Pulse Reader fra Android Market. (gratis)

Llama

Lokasjon/tid/whatever-styring av telefonen gjort på en enkel og grei måte. Har tidligere rotet med Tasker og Locale, men Llama er rett og slett mye bedre.

Last ned Llama fra Android Market. (gratis)

Game Dev Story

For de som ikke har prøvd dette, så er dette et slags Sims i et spillstudio. Veldig lett å bli hekta... Herlig pixelert-grafikk for oss som spilte mye Amiga, og er alt i alt et polert og bra spill.

Kjøp Game Dev Story på Android Market for 15 kroner.

Pocket Casts

Glimrende podcast-app uansett platform. Bra søkefunksjon og pent GUI. Jeg har tidligere brukt Google Listen, men Pocket Casts er enda bedre. Sømløst forbruk av podcasts er deilig.

Kjøp Pocket Casts på Android Market for 15 kroner.

Joke Effects

Joke effects gir ganske enkelt lydeffekter som passer til enhver situasjon. Jeg er ganske barnslig av meg; da er det nødvendig å ha "rimshot" eller "sad trombone" lett tilgjengelig når anledningen melder seg.

Kjøp Joke Effects på Android Market for 6 kroner.

Kjetil Hellebø Rohde Jakobsen, Teamleder hos Reaktor Magma Digital

Kjapp info: Reaktor Magma Digital er en del av Reaktor, og sikter seg inn på å videreutvikle merkevarer på mobile plattformer. De står bak mobilapper fra selskaper som DNB Nor og TV2.

Her er Kjetil Hellebø Rohde Jakobsens favoritt-apper til Android:

Swiftkey X

Overlegent tastatur til android. Gir deg ikke bare rettskriving, den hjelper deg også å skrive fortere, ved hjelp av ordprediksjon. Den lærer av alt du skriver og har innebydge ordbøker/grammatikkbøker for flere språk. Du kan til og med la den lese din epost/facebook/etc og la den lære ord og setningsoppbyggning derfra. Den kan også scanne dine eldre melding for å lære.

Kjøp Swiftkey på Android Market for 22 kroner.

Google+

Kanskje litt kjedelig å velge en google app, men google+ appen viser veldig godt hvordan en ordentlig android app skal se ut. Hadde bare flere folk brukt Google+ så hadde den virkelig vært fantastisk!

Last ned Google+ fra Android Market (gratis).

Astrid To Do List

Det mest populære todo-list programmet på Android. Har widget og integrasjonsmuligheter med kalenderapplikasjoner.

Last ned Astrid Task/Todo List fra Android Market(gratis).

DoubleTwist Player og Airsync

Den ultimate avspiller av lyd/film etc. En god blanding av flott design, god brukervennelighet og og funksjonalitet utenom det vanlige. Airsync gir deg blant annet støtte for airplay og trådløs synkronisiering. Fungerer flott sammen med PS3 og Xbox. En uslåelig kombinasjon.

Last ned DoubleTwist Player fra Android Market (gratis).
Kjøp Airsync på Android Market for 49 kroner.

Tasker

Ett virkelig kraftig verktøy, som virkelig viser hva android kan. Med dette verktøyet kan du "automatisere" det meste på telefonen. Legge passord på sensitive apps. Automatisk starte DoubleTwist når man kobler til ett headset. Slå telefonen automatisk på lydløs når du kommer på jobb, slå den på igjen når du går. Mulighetene er nesten uendelig. Den kan være litt overveldene å begynne å bruke, men om du får teken på den er den uunværlig.

Kjøp Tasker på Android Market for 35 kroner.

Tor-Morten Grønli, Førstelektor/Associate professor ved NITH

Kjapp info: Tor-Morten Grønli jobber på Norges eneste IT-høyskole, og er ansvarlig for studieretningen Programmering & Mobil apputvikling. Han har utviklet og forelest i emner som Android- og Java EE-programmer, og omtaler seg selv som en gadget entusiast, nerd og programmerer. Han arbeider også med å ferdigstille en PhD innen forskningsområdet "Context-Aware Mobile Applications".

Her er hans favorittapper til Android:

Photo Grid

Dette er en applikasjon for å lage collage av bildene du tar. Du kan redigere, rotere, zoome, tegne, sette bakgrunn og rammer etc mens du jobber med din collage. Ved å sette sammen mindre utklipp og flere bilder til ett helhetlig bilde kan du lage imponerende produkter på telefonen.

Last ned Photo Grid fra Android Market. (gratis)

Tiny Tower

Et vanedannende spill om å bygge en skyskraper og administrere næringslivet og innbyggerene som bor der. VIP gjester sørger for spesielle muligheter du ikke må gå glipp av og du kan følge med på "kvittringen" til innbygerne dine om det sosiale livet de lever.

Last ned Tiny Tower fra Android Market. (gratis)

Ted Mobile

Denne appen git tilgang til de se de fantastisk inspirerende og engasjerende videoene fra TED talks - 'ideer verdt å spre'. Bør brukes over WLAN pga video streamingen.

Last ned Ted Mobile fra Android Market. (gratis)

NSB

En favoritt for å holde øye med togavgangene go være oppdatert på driftsmeldinger og sporendringer. For øyeblikket er det mulig å kjøpe bilett på Gjøvikbanen i appen, og når dette utvides til å gjelde resten av Norge blir ikke appen bare nyttig, men uvurdelig.

Last ned NSB fra Android Market. (gratis)

Evernote

Min mest brukte applikasjon på telefon, nettbrett, nettleser, pc & mac. Holder dine notater og lister i sync på tvers av alle enheter. Det første og siste notatprogrammet du trenger.

Last ned Evernote fra Android Market. (gratis)

Hvis du gikk glipp av våre tidligere app-anbefalinger kan du ta en titt på artiklene under:

Les også
Her er 17 mobilapper utviklerne elsker
Les også
Her er de 21 beste mobilappene
annonse