Til hovedinnhold
NyhetNy LG-TV er spekket med teknologi

Ny LG-TV får nano-LED og Cinema 3D

LW980W har blant annet en oppdateringsfrekvens på 400 Hz og et stort kontrastforhold.

LG har annonsert en ny 3DTV-modell ved navn LW980W, og denne skal ta i bruk såkalt bakbelyst «nano LED»-teknologi og den passive 3D-teknologien Cinema 3D.

LW980W er en Smart TV og kan således skryte på seg tilgang til Internett, diverse TV-apper, video-on-demand-tjenester, samt innebygget WiFi, støtte for LGs Magic Remote, 2D-til-3D-konvertering, en oppdateringsfrekvens på 400 Hz og et kontrastforhold på 10 000 000:1.

Cinema 3D-teknologien innebærer passiv 3D, noe som betyr at brukeren kan benytte seg av billige, polariserende 3D-briller fremfor dyrere, aktive 3D-briller med batterier.

Nano-LED

Foto: LGEPR

3DTV-en har et slankt design og en smal ramme rundt bildepanelet. Den har også bygd inn full LED-bakbelysning med lokal dimming – en teknologi som blir kalt Nano av LG selv.

Denne nano-teknologien skal gi meget god bildekvalitet ved å vise lyset på skjermen gjennom små "nano"-hull som kan styres i soner.

Ettersom lyset kan bli styrt i ulike soner på skjermens panel, kan LG skape en dyp gjengivelse av svart og dermed få gode bildeegenskaper.

Ifølge LG vil den 55 tommer store varianten av LW980W ha 2300 soner med lokal dimming – noe som er mye høyere enn nåværende LED-LCD-TV-er med slik teknologi.

Pris og tilgjengelighet

LW980W blir tilgjengelig i størrelsene 47 og 55 tommer, og blir henholdsvis kalt 47LW980W og 55LW980W.

Den nye modellen har såvidt bare blitt annonsert, og vil bli stilt ut for første gang på IFA 2011 i Berlin som varer fra 2. til 7. september i år. Flere detaljer rundt pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent.

(Kilder: FlatpanelsDK, OLED-Display, TFTS)

annonse