Til hovedinnhold

Fra og med 1. juli koster det mer å ha DSL via Telenor

Selskapet skrur opp prisen på linjeleie.

Shutterstock

Telenor sender ut i disse dager et varsel til kunder som mottar bredbånd via selskapets kobber-nett. Som DSL-bruker må du fra og med 1. juli belage deg på å betale mer.

Det er linjeleien som nå økes, som for de fleste kunder per i dag ligger på 89 kroner måneden – gitt at du ikke har fasttelefon fra Telenor. Grunnen skal være økte kostnader ved drift og vedlikehold.

Per A. Meling i Telenor.
Telenor

Økes til 109 kroner per måned

Fra og med den 1. juli vil prisen for leie økes med over 20 prosent, nærmere bestemt fra 89 kroner til 109 kroner per måned. Dog er det ikke alle kundene som rammes av prisjusteringen.

– Det stemmer at prisen på linjeleie for DSL-kunder vil gå opp med 20 kroner for de aller fleste. Er du dog en av de som i dag betaler 79 kroner for leie, vil prisen forbli uendret. Dette gjelder de som har såkalt Bredbånd 2 og Bredbånd 16, forklarer informasjonssjef i Telenor, Per A. Meling.

Økningen skyldes økte kostnader

I varslet opplyser Telenor om at de årlig investerer milliard-summer i utbygging og oppgradering av sitt landsdekkende bredbåndsnett. Målet er å sikre dekning i de alle fleste kriker og kroker av landet. For å ha nok midler til dette har selskapet altså en linjeleie på sitt kobbernett.

– Grunnen til at prisene går opp er økte kostnader forbundet med oppgraderingen og vedlikehold av nettet, avslutter Meling.

Nederst i varslet står det at du kostnadsfritt kan si opp avtalen med Telenor som en følge av denne prisendringen.

Et alternativ til DSL kan være mobilt bredbånd:
Sjekk vår store dekningstest »

annonse